Ingredients
-
1 appel
-
kaneelpoeder
-
olijfolie
-
200 g bosvruchten (diepvries)
-
4 eetlepels granola
-
8 eetlepels Griekse yoghurtof zelfgemaakte yoghurt
-
ahornsiroop
Directions
[avatar user=”inge” /]
Ik eet graag fruit met yoghurt en granola als ontbijt, maar op koude winterochtenden heb ik liever iets warm. Daarom bakte ik voor dit warm fruitontbijt met granola en yoghurt de appeltjes met wat kaneel en warmde ik de diepgevroren bosvruchten op. Door de koude yoghurt toe te voegen, krijg je een fijn contrast tussen koud en warm. De knapperige granola en de ahornsiroop maken het ontbijt af. Hoe je de granola en yoghurt maakt, lees je hier. Bij de rubriek ontbijt vind je nog meer ideeën voor gezonde en evenwichtige ontbijtjes en ontbijt bowls.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snij in partjes. Bak de appelschijfjes in olijfolie, bestrooi met kaneel. Warm de diepgevroren vruchten in de microwave of in een steelpan op. Verdeel de gebakken appels, bosvruchten en yoghurt in de bowls en werk af met granola en ahornsiroop. |