Ingredients
-
1/4 rode kool
-
frambozenazijn
-
rietsuiker
-
2 takjes tijm
-
1 laurierblad
-
peper en zout
-
2 eetlepels speculaaskruimels
-
boter
-
3 zoete appel
Directions
Onlangs maakte ik voor het eerst rode kool met appeltjes. De reden waarom ik dit nooit eerder kookte is omdat ik helemaal geen rodekool met appeltjes lust. De plat gekookte, smakeloze, paarsachtige brij die ik tot op heden voorgeschoteld kreeg vind ik ronduit afschuwelijk. Rodekoolsalade vind ik dan weer wel lekker en daarom besloot ik het toch eens te wagen. Toen de rodekool klaar was, kwam die typische geur die mee verantwoordelijk is voor mijn aversie weer naar boven. Ik besloot er verkruimelde speculaas onder te mengen en zo kwam zo tot deze rode kool met speculaas en appeltjes. Voor het eerst in mijn leven at ik zonder tegenzin warme rodekool 😉
Misschien lust je deze witte pens met rode kool ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Photo by dimitri.photography on Unsplash
Steps
1
Done
|
Verwijder de buitens bladen van de kool. Snijd de kool met behulp van een groenteschaaf in fijne reepjes. Doe in een grote kookpot met een kopje water, een scheutje frambozenazijn, de tijm, laurier, zout en peper. Laat op een zacht uurtje garen. Voeg de speculaaskruimels en een klontje boter toe. Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes. Bak de appels goudbruin in een beetje boter. |