0 0
Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g kabeljauwfilet
2 opgehoopte eetlepels bloem (glutenvrij)
1 bio ei
1 soeplepel gekookte doperwten
1 lente-ui
peper en zout
olie om te bakken
Het sausje
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 dikke zoetzure augurk
1 koffielepel kappertjes op azijn
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
1 fijngesneden lente-ui
1 theelepel citroensap
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje

glutenvrij

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Ingredients

  • Het sausje

Directions

Share

Als je net als ik fan bent van de Thaise keuken, dan heb je zeker al ooit fish cakes of viskoekjes gegeten. Deze (glutenvrije) viskoekjes met friszuur yoghurtsausje zijn op dezelfde manier gemaakt, maar dan zonder de vissaus. In plaats van stukjes boon, zitten er erwtjes en stukjes lente-ui in. Het sausje lijkt op een tartaarsaus, met zoet-zure augurk, lente-ui, kappertjes en peterselie. Als vis heb ik kabeljauw gebruikt, maar in principe lukt het met elke vaste witte vis.  Je serveert de Zweeds getinte viskoekjes met het yoghurtsausje, een groene salade met komkommer en onze frisse aardappelsla met dille.

Ik heb glutenvrije bloem van Schär gebruikt, maar je kunt ook gewone bloem gebruiken als je gluten verdraagt. Verder heb je een mixer of hakmolen nodig.

Ben je fan van dille en mosselen? Probeer dan zeker deze mosselen op zijn Zweeds.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snij de vis in grove stukken en doe samen met het ei en de bloem in een mixer of hakmolen. Mix tot een stevige puree (er mogen nog stukjes in zitten). Meng de erwten en lente-ui eronder en breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel minsten 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Maak je handen nat met koud water en vorm van het mengsel vier viskoekjes. Bak ze aan beide zijden goudbruin in plantaardige olie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met onderstaande saus.

2
Done

Het sausje

Snij de augurk fijn en meng met alle overige ingrediënten tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
frisse aardappelsla met dille
previous
Frisse aardappelsla met dille
Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool
next
Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool
frisse aardappelsla met dille
previous
Frisse aardappelsla met dille
Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool
next
Roodbaars met quinoa couscous en bloemkool

Add Your Comment