Ingredients
-
2 gekookte rode biet
-
3 - 4 gerookte forelfilets
-
frambozenazijn
-
peper en zout
-
2-3 vastkokende aardappelen
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 eetlepel mayonaise
-
6 zilveruitjes
-
balsamico azijn
-
1 citroen
-
1 handjevol zeekraal
-
1 eetlepel kappertjes op azijn
-
enkele blaadjes citroenverbena
-
2 hard gekookte eieren
-
Directions
Ik vind rode biet met gerookte vis een heerlijke combinaties. Het is dan ook niet moeilijk om er eindeloos op te variëren. Bij dit voorgerecht serveerde ik een simpele yoghurtdressing en ik werkte het geheel af met aardappel, citroen, gemarineerde ui, kappertjes, zeekraal en citroenverbena.
Het gerecht is snel klaar, maar het is het lekkerst als de rode biet minstens een uurtje kan marineren.
Steps
1
Done
|
Snijd de rode biet met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Schik ze op een bord en bedruppel royaal met de frambozenazijn. Bestrooi met peper en zout en laat indien mogelijk minstens een uur marineren. Kook de aardappelen en snijd in de gewenste vorm. Pel de zilveruitjes, snijd ze in vier en overgiet ze met kokend water. Giet af en laat een uurtje marineren in balsamico azijn. Snijd de citroenen a vif (schillen zonder witte velletjes) en laat de partjes in suikerwater staan tot gebruik. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Schik de rode biet op de borden, verdeel er de gesneden forel over. Werk af met de uitjes, gewassen zeekraal, dressing, kappertjes, aardappelen, geraspte eieren, citroenpartjes en verbena. Je kunt nog wat groen toevoegen, ik gebruikte de jonge blaadjes van snijbiet. |
3
Done
|
|