0 0
Heerlijke zalmburgers met miso recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Zalmburgers
250 g zalmfilet
1 flinke koffielepel witte miso
1 ei
panko of (glutenvrij) paneermeel
1 koffielepel limoen zeste
peper en zout
1 scheutje zonnebloemolie
1 eetlepel gehakte verse dille
1 scheutje vissaus (nam pla)
Avocadocrème
1 rijpe avocado
1/2 limoen (sap)
scheutje olijfolie
enkele druppels lichte sojasaus
peper en zout
Salade
1 slaharten of little gems
1/3 komkommer
1/2 rode ui
2 radijsjes
1/2 dl witte wijnazijn
1/2 dl water
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel mirin
sriracha mayonaise
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel sriracha
1 koffielepel limoen (sap)
Aardappelpartjes
4 middelgrote vastkokende aardappelen
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 koffielepel baharat
1/2 theelepel kerriepoeder (curry)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Heerlijke zalmburgers met miso recept

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • Zalmburgers

  • Avocadocrème

  • Salade

  • sriracha mayonaise

  • Aardappelpartjes

Directions

Share

Zalm is mijn minst favoriete vis, maar vermomd als zalmburger vind ik hem heerlijk. Net als bij zalm teriyaki zorgt de saus of de toevoeging van miso ervoor dat de smaak, die ik normaal niet zo lekker vind, verandert. Ik heb al eerder een recept voor zalmburgers op deze blog gepost of eigenlijk zalmballetjes, maar dit keer heb ik miso toegevoegd, samen met een scheutje vissaus (kan eventueel achterwege gelaten worden) en de geraspte zeste van limoen. Het resultaat? Een recept met heerlijke zalmburgers met miso.

Om het recept compleet te maken, serveerde ik er slaharten, zoetzure komkommer, radijs en rode ui bij. Daarnaast maakte ik een crème van avocado en een sausje van sriracha en mayonaise. Ik gaf er ook nog aardappelpartjes uit de airfryer bij, die ik met baharat en een beetje kerrie heb gekruid.

Laat je ons weten wanneer je het recept voor deze heerlijke zalmburgers met miso geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Zalmburgers

Snijd de zalmfilet in grove stukken en cutter deze samen met de miso. Meng het ei, de panko, limoenzeste, vissaus, peper, een snufje zout en gehakte dille erdoor. Voeg zoveel panko toe totdat het mengsel stevig is. Vorm 4 burgers. Laat deze opstijven in de koelkast terwijl je de rest van het recept maakt. Bak ze wanneer de rest klaar is goudbruin in zonnebloemolie.

2
Done

Salade

Was de slaharten en trek de blaadjes los. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes en de ui in ringen. Verdeel alles over drie kommetjes. Verwarm azijn, water, suiker en mirin tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over de groenten en laat trekken terwijl je de rest van het recept maakt. Giet de groenten daarna af door een zeef.

3
Done

Aardappelpartjes

Was en droog de aardappelen en snijd ze in partjes (wedges). Meng ze in een kom met de overige ingrediënten. Doe de aardappelpartjes in het mandje van de airfryer en bak ze ca. 20 minuten op 180°C. Schud regelmatig om.

4
Done

Sriracha mayonaise

Meng alle ingrediënten.

5
Done

Avocadocrème

Pureer de avocado met de overige ingrediënten, proef en breng op smaak.

6
Done

Afwerking

Bak de zalmburgers en leg ze op borden. Schik de groenten, het sausje, de crème en de aardappelpartjes eromheen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Balinese rijstschotel met nasi goreng, kipsaté, atjar en pindasaus
previous
Zo maak je een Balinese rijstschotel
Balinese rijstschotel met nasi goreng, kipsaté, atjar en pindasaus
previous
Zo maak je een Balinese rijstschotel

Add Your Comment