Ingredients
-
Zalmburgers
-
250 g zalmfilet
-
1 flinke koffielepel witte miso
-
1 ei
-
panko of (glutenvrij) paneermeel
-
1 koffielepel limoen zeste
-
peper en zout
-
1 scheutje zonnebloemolie
-
1 eetlepel gehakte verse dille
-
1 scheutje vissaus (nam pla)
-
Avocadocrème
-
1 rijpe avocado
-
1/2 limoen (sap)
-
scheutje olijfolie
-
enkele druppels lichte sojasaus
-
peper en zout
-
Salade
-
1 slaharten of little gems
-
1/3 komkommer
-
1/2 rode ui
-
2 radijsjes
-
1/2 dl witte wijnazijn
-
1/2 dl water
-
1 eetlepel rietsuiker
-
1 eetlepel mirin
-
sriracha mayonaise
-
3 eetlepels mayonaise
-
1 theelepel sriracha
-
1 koffielepel limoen (sap)
-
Aardappelpartjes
-
4 middelgrote vastkokende aardappelen
-
1 eetlepel olijfolie extra vergine
-
1 koffielepel baharat
-
1/2 theelepel kerriepoeder (curry)
Directions
Zalm is mijn minst favoriete vis, maar vermomd als zalmburger vind ik hem heerlijk. Net als bij zalm teriyaki zorgt de saus of de toevoeging van miso ervoor dat de smaak, die ik normaal niet zo lekker vind, verandert. Ik heb al eerder een recept voor zalmburgers op deze blog gepost of eigenlijk zalmballetjes, maar dit keer heb ik miso toegevoegd, samen met een scheutje vissaus (kan eventueel achterwege gelaten worden) en de geraspte zeste van limoen. Het resultaat? Een recept met heerlijke zalmburgers met miso.
Om het recept compleet te maken, serveerde ik er slaharten, zoetzure komkommer, radijs en rode ui bij. Daarnaast maakte ik een crème van avocado en een sausje van sriracha en mayonaise. Ik gaf er ook nog aardappelpartjes uit de airfryer bij, die ik met baharat en een beetje kerrie heb gekruid.
Laat je ons weten wanneer je het recept voor deze heerlijke zalmburgers met miso geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
ZalmburgersSnijd de zalmfilet in grove stukken en cutter deze samen met de miso. Meng het ei, de panko, limoenzeste, vissaus, peper, een snufje zout en gehakte dille erdoor. Voeg zoveel panko toe totdat het mengsel stevig is. Vorm 4 burgers. Laat deze opstijven in de koelkast terwijl je de rest van het recept maakt. Bak ze wanneer de rest klaar is goudbruin in zonnebloemolie. |
2
Done
|
SaladeWas de slaharten en trek de blaadjes los. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes en de ui in ringen. Verdeel alles over drie kommetjes. Verwarm azijn, water, suiker en mirin tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over de groenten en laat trekken terwijl je de rest van het recept maakt. Giet de groenten daarna af door een zeef. |
3
Done
|
AardappelpartjesWas en droog de aardappelen en snijd ze in partjes (wedges). Meng ze in een kom met de overige ingrediënten. Doe de aardappelpartjes in het mandje van de airfryer en bak ze ca. 20 minuten op 180°C. Schud regelmatig om. |
4
Done
|
Sriracha mayonaiseMeng alle ingrediënten. |
5
Done
|
AvocadocrèmePureer de avocado met de overige ingrediënten, proef en breng op smaak. |
6
Done
|
AfwerkingBak de zalmburgers en leg ze op borden. Schik de groenten, het sausje, de crème en de aardappelpartjes eromheen. |