Ingredients
-
16 plakken rosbief
-
1 rode biet
-
1 eetlepel rietsuiker
-
4 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
8 eetlepels water
-
1 flinke koffielepel mierikswortelcrèmeuit een potje
-
2 eetlepels mayonaise
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
peper en zout
-
6 walnoten
-
4 eetlepels parmezaanschilfers
-
olijfolie extra vergineolijfolie van goede kwaliteit is lekkerder
Directions
Wat een heerlijke zondagochtend is het! Zonet de keuken opgeruimd en nu zit ik buiten in het zonnetje dit recept uit te typen met op de achtergrond Bob Dylan. Gisterenavond zijn de kinderen komen eten en het was zoals steeds weer super gezellig. Voor de gelegenheid heb ik deze carpaccio van rosbief met waterkers en mierikswortel, walnoot en rode biet gemaakt, maar ook een heerlijke herfstsalade met spinazie, rucola, vijgen, mozzarella en parmaham én gebakken ovenaardappeltjes. Beiden werden geserveerd bij gegrilde arrosticini (Italiaanse lamsspiesjes) of zoals ze in Genk zeggen; stokskes. Als afsluiter kwam er een klassieke tiramisu met speculaas op tafel.
Deze carpaccio van rosbief met waterkers en mierikswortel, walnoten, rode biet en parmezaan is klaar in 15 minuten, maar ziet er restaurantwaardig uit.
Ben je een carpaccioliefhebber, dan moet je zeker dit recept eens proberen. Liever geen vlees? Een rode biet carpaccio met feta is ook heel lekker!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Leg de rosbief uit de koelkast. Breng de rietsuiker, azijn en water aan de kook en schil intussen de rode biet, snij vervolgens in plakjes of partjes en overgiet met het azijnmengsel. Laat 15 minuten trekken en giet af. |
2
Done
|
Meng mierikswortelcrème (kant-en-klaar te koop) met de mayonaise en yoghurt, peper en zout. Doe eventueel in een spuitflesje. Was en droog de waterkers. Hak de walnoten grof en schaaf de parmezaan als je een blok gebruikt. |
3
Done
|
Verdeel de rosbief over de borden, werk af met de mierikswortelsaus, rode biet, waterkers, walnoten en parmezaan. Druppel er olijfolie van goede kwaliteit over en bestrooi met enkele draaien van de pepermolen en grof zout. |