Ingredients
-
1 kleine pompoen
-
1 preiwit
-
3 kleine kruimige aardappelen
-
1 plakje peperkoek
-
1 liter groentebouillon
-
peper en zout
-
nootmuskaat
-
1 klontje margarine of boter
-
bladpeterselie of bieslook
Directions
Pompoenen zijn niet enkel decoratief, maar ook heel lekker. Het zijn alleen zo’n grote vruchten, dat je bijvoorbeeld voor een hele straat soep kunt koken. Gelukkig kan je met pompoen zoveel meer doen. Ik denk aan risotto, ravioli vulling, soufflé, pompoen uit de oven gebakken pompoenblokjes of gepureerd bij vlees en vis. Soep blijft wel één van mijn favoriete pompoenbereidingen, maar ik probeer er telkens iets anders mee te doen. Dit keer bracht ik de soep op smaak met een beetje peperkoek. De kruidige smaak mag zeker niet overheersen, maar moet voor een subtiele verrassing zorgen.
Steps
1
Done
|
Stoof de gesneden groenten aan in een klontje boter of margarine. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de peperkoek erbij en laat op een middelmatig vuurtje koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel een snuifje zout. Werk af met fijngehakte peterselie. |