0 0
Pompoensoep met een vleugje peperkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 kleine pompoen
1 preiwit
3 kleine kruimige aardappelen
1 plakje peperkoek
1 liter groentebouillon
peper en zout
nootmuskaat
1 klontje margarine of boter
bladpeterselie of bieslook

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoensoep met een vleugje peperkoek

Kenmerken:
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Pompoenen zijn niet enkel decoratief, maar ook heel lekker. Het zijn alleen zo’n grote vruchten, dat je bijvoorbeeld voor een hele straat soep kunt koken. Gelukkig kan je met pompoen zoveel meer doen. Ik denk aan risotto, ravioli vulling, soufflé, pompoen uit de oven gebakken pompoenblokjes of gepureerd bij vlees en vis. Soep blijft wel één van mijn favoriete pompoenbereidingen, maar ik probeer er telkens iets anders mee te doen. Dit keer bracht ik de soep op smaak met een beetje peperkoek. De kruidige smaak mag zeker niet overheersen, maar moet voor een subtiele verrassing zorgen.

 

Stappen

1
Klaar

Stoof de gesneden groenten aan in een klontje boter of margarine. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de peperkoek erbij en laat op een middelmatig vuurtje koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel een snuifje zout. Werk af met fijngehakte peterselie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aardappelbrood met een Mediterraan herfsttintje
next
Gevulde verse vijgen met geitenkaas en spek
previous
Aardappelbrood met een Mediterraan herfsttintje
next
Gevulde verse vijgen met geitenkaas en spek

Opmerking toevoegen