Ingredients
-
9 - 12 bladen (glutenvrije) lasagne
-
olijfolie extra vergine
-
200 g vegetarisch gehakt
-
1 ui
-
1 dikke wortel
-
1 teen knoflook
-
1 steel bleekselderij
-
1 flinke scheut rode wijn
-
1 blik tomatenstukjes
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 koffielepel oregano gedroogd
-
1 koffielepel basilicum gedroogd
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
peper en zout
-
400 ml (glutenvrije) bechamelsauszelfgemaakt met glutenvrije bloem
-
200 g Gratin kaas naar keuze
Directions
Een heerlijke lasagne die glutenvrij is én vegetarisch die moet je zelf maken. Nu, 100% glutenvrij is deze lasagne niet. Ik gebruikte nl. ‘Le Gehackt Super Haché’ van de Vegetarische Slager en die bevat wel wat glutenbevattende granen. Een beetje verdraag ik gelukkig wel, maar niet teveel. Je kunt het vegetarische gehakt eventueel vervangen door linzen (die verdraag ik minder goed ;-( ) zoals hier of door extra veel groenten. De lasagnebladen die ik voor deze heerlijke glutenvrije veggie lasagne gebruikte zijn van Jumbo Lekker Vrij van Gluten, maar er zijn wel meer merken die glutenvrije lasagne in hun gamma hebben.
Maak je glutenvrije bechamelsaus volgens een klassiek recept, maar gebruik glutenvrije bloem van Schär bijvoorbeeld. Let op dat je hier minder van nodig hebt dan van normale bloem, anders is je saus te dik.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De gehaktsausSnij de wortel, selderij, ui en look fijn. Stoof aan in een beetje olijfolie. Bak het vegetarisch gehakt enkele minuten mee. Blus met de rode wijn. Doe de tomatenstukjes en de tomatenpuree erbij. Breng op smaak met de kruiden en laat een half uur zachtjes afgedekt sudderen. Proef en voeg eventueel peper en zout toe |
2
Done
|
Verdeel een beetje saus over de bodem van een vuurvaste schaal. Verdeel een laag lansagnabladen erover. Schep er nu een laag bechamelsaus over en herhaal tot alle lasagnabladen en sauzen zijn opgewerkt. Eindig met bechamelsaus en verdeel de kaas erover. Plaats 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. |