Ingredients
-
1/2 bloemkool
-
200ml room
-
1 liter kippen- of groentebouillon
-
300 g gerookte paling
-
zure room
-
avrugaharingkaviaar of andere viseitjes
-
peper en zout
-
bieslook
Directions
Deze bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga is een feestelijk soepje, maar je kunt hem ook alledaags serveren. Hij is immers ook lekker zonder ‘garnituur’. Snipper er een beetje verse bieslook over of laat enkele bloemkoolroosjes heel en je hebt een smakelijke alledaagse soep. De gerookte paling en avruga (haringkuit) maken het natuurlijk een beetje apart en zelfs een tikje feestelijk.
Meer lekkere soepen vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng de bouillon met de room aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes. Pureer tot een gladde soep en breng op smaak met peper en eventueel zou. Snijd de helft van de palingfilets fijn en bewaar de rest als garnering. Verdeel de fijngesneden paling over 4 borden, schep hierover één of twee pollepels soep, werk af met een reepje paling, een beetje zure room, avruga en bieslook. |