Ingredients
-
De chocolademousse
-
75g fondant chocolade
-
25 g melkchocolade
-
50 g fijne suiker
-
125 ml room 30%
-
3 bio eieren
-
Het overige
-
1-2 brownies zonder noten
-
Kersen op sap (bokaal)
-
1,5 gelatineblaadjes
-
Kirsch
-
150 ml room 30%
-
chocoladeschilfers
-
vanille-ijs
Directions
Heb jij al een dessert voor de feestdagen gekozen? Wat dacht je van een feestelijk chocoladedessert met kersen? Klinkt goed hè? En als ik je vertel dat het super simpel te maken is, ben je dan verkocht?
Het dessert is mijn variant op de Schwarzwalder kersentaart of Zwarte Woudtaart (of Schwarzwälder Kirschtorte in het Duits). Dit is een echt super gemakkelijk te maken feestelijk chocoladedessert met kersen, want je gebruikt naast zelfgemaakte chocolademousse (Guy zijn specialiteit) en vers geklopte slagroom, ook gekocht vanille-ijs, brownies, chocoladeschilfers en kersen op sap uit bokaal.
Normaal maken we alles zelf, maar waarom het moeilijk maken als het makkelijk kan ?.
Het sap van de kersen werd met gelatine opgesteven in een speciale siliconenvorm, zodat er kleine halve bolletjes ontstaan. Heb je niet zo’n vorm, giet de gelei dan in een met huishoudfolie beklede vierkante schaal en snij na het opstijven de gewenste vorm uit.
De chocolademousse kan je best de avond op voorhand maken of ten minste een halve dag op voorhand, net zoals de kersengel.
Misschien lust je lieve witte chocolademousse.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De chocolademousseSmelt de chocolade au bain Marie. Splits de eieren. Klop de room tot slagroom en klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker bij de eidooiers in een mengkom en klop met een mixer of in een keukenrobot (KitchenAid) tot een witte massa. Meng vervolgens de gesmolten chocolade eronder. Klop nu de opgesteven eiwitten eronder en daarna de slagroom. Doe de mousse in een wegwerp spuitzak en laat enkele uren opstijven tot een stevige mousse. |
2
Done
|
De kersengelWeek de gelatineblaadjes in koud water. Meng 50 ml van het kersensap met 50 ml kirsch en breng aan de kook. Neem van het vuur en los de gelatine op in het warme mengsel. Giet in een schenkkan en vul de siliconen vorm met het mengsel. |
3
Done
|
Het overigeKlop de slagroom stijf en doe in een wegwerp spuitzak. Dit kan enkele uren op voorhand. Laat achttien kersen uitlekken. Brokkel de brownie in gelijke stukken. |
4
Done
|
Spuit enkele toefjes chocolademousse op de borden. Hou er rekening mee dat er nog een bolletje ijs op het bord komt. Schik de stukken brownie, de kersengelletjes en de kersen erbij. Werk af met toefjes slagroom en de chocoladeschilfers. |