0 0
Luchtige glutenvrije American Pancakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
185 g Schär glutenvrij meel universele mix
1 eetlepel vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder
1/2 koffielepel baksoda
1 snuifje zout
1 bio ei
1 opgeklopt eiwit
280 ml melk lactosevrije of plantaardige melk
60 ml plantaardige olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Luchtige glutenvrije American Pancakes

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wat had ik laatst zin in American pancakes. Ik diepte een oude foto op en postte hem op het instagramverhaal van @glutenvrijleven.be , ons ander hobbyproject van ons 😉 en voegde een poll toe met de vraag ‘wil jij het glutenvrij recept?’ 100% antwoordde met ja. Dus ging ik aan de slag om het perfecte deeg te maken voor deze heerlijk luchtige glutenvrije American Pancakes.

Bij de eerste poging vond ik ze niet luchtig genoeg, dus voegde ik een opgeklopt eiwit toe. Het deeg is nogal kleverig en veel dikker dan gewoon pannenkoekendeeg, de pancakes trouwens ook. Wij eten wegens mijn glutensensitiviteit glutenvrij en in het begin was het een zoektocht naar de lekkerste en beste producten. Intussen hebben we ontdekt dat we graag werken met het meel van Schär, de universele mix, dus ook voor deze luchtige glutenvrije American pancakes. Wanneer je niet glutenvrij hoeft te eten kan je uiteraard gewone bloem gebruiken.

Wil je ‘gezondere’ versie, probeer dan deze glutenvrije havermout pannenkoeken met banaan.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Zeef de bloem om klonters te vermijden. Klop er nu het ei, de melk en de olie door. Meng goed zodat er geen klonters meer in het deeg zitten. Gebruik eventueel een staafmixer om ze eruit te krijgen. Wanneer het deeg te stevig is kan je wat extra melk toevoegen. Spatel op het einde het opgeklopte eiwit onder het deeg.

2
Done

Bak de pancakes in ca. 2 minuten aan elke kant in een pannenkoekenpan met wat olie. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbranden ze.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zelf knoflookolie maken
previous
Zelf knoflookolie maken
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
next
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie
zelf knoflookolie maken
previous
Zelf knoflookolie maken
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
next
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie

Add Your Comment