0 0
Limoncello semifreddo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De bodem
80 g boter
180 g (glutenvrije) droge koekjes
De semifreddo
250 g mascarpone
3 bio eieren
1 glaasje limoncello
3 eetlepels fijne suiker
1 citroen (enkel zeste/schil)
1 bakje frambozen
enkele munt- of citroenmelisseblaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Limoncello semifreddo

met frambozen

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De bodem

  • De semifreddo

Directions

Share

Laatst kwamen vrienden eten en ik had al op voorhand voor mezelf uitgemaakt dat ik niet de hele dag in de keuken zou staan. Het is niet zo dat ik koken niet leuk vind, want anders had ik natuurlijk geen foodblog 😉 . Mijn probleem is gewoon dat ik geen rem heb op mijn creativiteit, maar ook niet op mijn fysieke limiet. Gelukkig ben ik daar eindelijk achter (het verstand komt met de jaren) en pas ik mijn menu aan door zaken op voorhand te doen en niet alles zelf te maken of door mijn recepten eenvoudig te houden en geen 5 of 6 gangen te willen serveren. De verfijnde hapjes werden deze keer vervangen door blokjes meloen met feta en munt, gegrilde groene aspergepunten met parmaham, antipasto spiesjes met o.a. kerstomaat, mozzarella, gemarineerde champignons, olijven en artisjokhartjes en venkelsalami. Het voorgerecht was gravad lax, die ik enkele dagen op voorhand had gemarineerd, met frisse komkommer. Als hoofdgerecht serveerden we onze intussen beroemde ribbetjes op de barbecue met een eenvoudige aardappel-bonensalade. Het dessert was deze limoncello semifreddo, die in een wip klaar is en die je ook lang op voorhand kunt maken.

Het voordeel van semifreddo is dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Door de romige mascarpone krijg je toch romig ijs. Je kunt de limoncello ook achterwege laten of vervangen door vruchtensiroop. Ook de bodem kan je weglaten of hem in individuele porties serveren. Variaties genoeg.

Bevroren limoncello semifreddo met frambozen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Laat de boter in een steelpannetje smelten. Verkruimel de droge koekjes in een blender en voeg dan de gesmolten boter toe en mix.
Spreid het mengsel uit op de bodem van een springvorm, druk het goed aan met de achterkant van een lepel en plaats ongeveer 30 minuten in de koelkast om hard te worden of plaats terwijl je de semifreddo maakt in de diepvriezer.

2
Done

Scheid intussen de dooiers van het eiwit en klop de dooiers op met de suiker en de mascarpone tot een homogene massa. Klop de eiwitten stijf. Voeg je de limoncello en geraspte citroenschil (zeste) toe aan het mascarponemengsel en spatel de opgeklopte eiwitten eronder (niet te hevig roeren, het moet luchtig blijven).

3
Done

Giet nu het mengsel op de koekjesbodem, egaliseer het oppervlak goed en laat het vervolgens minstens 4 uur in de diepvriezer uitharden.

4
Done

Open de springvorm, haal de semifreddo eruit en versier de limoncello semifreddo met frambozen en citroenmelisseblaadjes of munt. Laat de semifreddo een beetje op kamertemperatuur komen, om hem makkelijk aan te snijden.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
fine dining plate gravad lax
previous
Gravad lax met rode biet en frisse komkommer
Mosselcappuccino met rode curry en kokos
next
Mosselcappuccino met rode curry en kokos
fine dining plate gravad lax
previous
Gravad lax met rode biet en frisse komkommer
Mosselcappuccino met rode curry en kokos
next
Mosselcappuccino met rode curry en kokos

Add Your Comment