0 0
Feestelijk chocoladedessert met kersen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De chocolademousse
75g fondant chocolade
25 g melkchocolade
50 g fijne suiker
125 ml room 30%
3 bio eieren
Het overige
1-2 brownies zonder noten
Kersen op sap (bokaal)
1,5 gelatineblaadjes
Kirsch
150 ml room 30%
chocoladeschilfers
vanille-ijs

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Feestelijk chocoladedessert met kersen

of Zwarte Woudtaart op een bord

Cuisine:

Ingredients

  • De chocolademousse

  • Het overige

Directions

Share

Heb jij al een dessert voor de feestdagen gekozen? Wat dacht je van een feestelijk chocoladedessert met kersen? Klinkt goed hè? En als ik je vertel dat het super simpel te maken is, ben je dan verkocht?

Het dessert is mijn variant op de Schwarzwalder kersentaart of Zwarte Woudtaart  (of Schwarzwälder Kirschtorte in het Duits). Dit is een echt super gemakkelijk te maken feestelijk chocoladedessert met kersen, want je gebruikt naast zelfgemaakte chocolademousse (Guy zijn specialiteit) en vers geklopte slagroom, ook gekocht vanille-ijs, brownies, chocoladeschilfers en kersen op sap uit bokaal.

Normaal maken we alles zelf, maar waarom het moeilijk maken als het makkelijk kan ?.

Het sap van de kersen werd met gelatine opgesteven in een speciale siliconenvorm, zodat er kleine  halve bolletjes ontstaan. Heb je niet zo’n vorm, giet de gelei dan in een met huishoudfolie beklede vierkante schaal en snij na het opstijven de gewenste vorm uit.

De chocolademousse kan je best de avond op voorhand maken of ten minste een halve dag op voorhand, net zoals de kersengel.

 

Misschien lust je lieve witte chocolademousse.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De chocolademousse

Smelt de chocolade au bain Marie. Splits de eieren. Klop de room tot slagroom en klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker bij de eidooiers in een mengkom en klop met een mixer of in een keukenrobot (KitchenAid) tot een witte massa. Meng vervolgens de gesmolten chocolade eronder. Klop nu de opgesteven eiwitten eronder en daarna de slagroom. Doe de mousse in een wegwerp spuitzak en laat enkele uren opstijven tot een stevige mousse.

2
Done

De kersengel

Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng 50 ml van het kersensap met 50 ml kirsch en breng aan de kook. Neem van het vuur en los de gelatine op in het warme mengsel. Giet in een schenkkan en vul de siliconen vorm met het mengsel.

3
Done

Het overige

Klop de slagroom stijf en doe in een wegwerp spuitzak. Dit kan enkele uren op voorhand. Laat achttien kersen uitlekken. Brokkel de brownie in gelijke stukken.

4
Done

Spuit enkele toefjes chocolademousse op de borden. Hou er rekening mee dat er nog een bolletje ijs op het bord komt. Schik de stukken brownie, de kersengelletjes en de kersen erbij. Werk af met toefjes slagroom en de chocoladeschilfers.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tagliatelle met paddenstoelen
previous
Tagliatelle met paddenstoelen
next
Hapje van appel met knolselderij en grijze garnaal
Tagliatelle met paddenstoelen
previous
Tagliatelle met paddenstoelen
next
Hapje van appel met knolselderij en grijze garnaal

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here