Ingrediënten
-
500 g bospaddenstoelennaar keuze
-
500 g (glutenvrije) tagliatelle Barilla
-
1 look
-
1 sjalot
-
ongezouten boter
-
1 takje rozemarijn
-
enkele blaadjes salie
-
geraspte parmezaan
-
200 ml room
-
peper en zout
-
rucolaaangemaakt met wat olijfolie en peper en zout
Intro
Het is soms een hele zoektocht om mooie, verse paddenstoelen te vinden. Soms liggen er in de supermarkt, maar op de plaatselijke markt kon ik er geen vinden. Ik zou een eindje kunnen omrijden, naar Hasselt of Maastricht bijvoorbeeld. Helaas bracht een poging om onlangs op de markt van Maastricht paddenstoelen te kopen niets op. Via, via had ik vernomen dat er wekelijks een paddenstoelenkraam op de markt staat. Nadat we de hele markt hadden afgezocht, besloten we ernaar te vragen. Wat bleek? De marktkramer stond er uitzonderlijk niet die dag! Pech! Wat ik wel vond was een kraam met allerlei exotische kruiden, groenten- en fruitsoorten en een uitzonderlijk groot aanbod verse vis. Ik besloot nog even langs te gaan bij traiteur Saveurs voor hun geweldig lekkere gehaktbroodje. De traiteurwinkel is ondergebracht in wat enkele jaren geleden de grootste fine food market van de Benelux moest worden. Helaas is er niet veel meer over van het prestigieuze project. Er is inmiddels wel een grote Aziatische supermarkt bijgekomen en gelukkig hebben ook enkele andere voedingswinkels er een onderkomen gevonden. Jammer dat MosaeGusto niet van de grond kwam, maar dat weerhoud me niet om deze geweldige stad regelmatig te bezoeken, want in Maastricht valt er altijd wat te beleven. Uiteindelijk heb ik een paddenstoelenmix in de supermarkt gekocht en konden we toch genieten van deze lekkere tagliatelle met paddenstoelen
Misschien lust je deze pasta’s met paddenstoelen ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Stappen
1
Klaar
|
Kook de tagliatelle al dente in lichtgezouten water. Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd in plakken. Bak de sjalot en ui in gebruinde boter, voeg de paddenstoelen toe. Doe de rozemarijn en salie erbij en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en giet de room erbij. Laat even inkoken. Meng de paddenstoelen onder de pasta en werk af met parmezaan en wat rucola. |