0 0
Tagliatelle met paddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g bospaddenstoelen naar keuze
500 g (glutenvrije) tagliatelle Barilla
1 look
1 sjalot
ongezouten boter
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes salie
geraspte parmezaan
200 ml room
peper en zout
rucola aangemaakt met wat olijfolie en peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tagliatelle met paddenstoelen

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het is soms een hele zoektocht om mooie, verse paddenstoelen te vinden. Soms liggen er in de supermarkt, maar op de plaatselijke markt kon ik er geen vinden. Ik zou een eindje kunnen omrijden, naar Hasselt of Maastricht bijvoorbeeld. Helaas bracht een poging om onlangs op de markt van Maastricht paddenstoelen te kopen niets op. Via, via had ik vernomen dat er wekelijks een paddenstoelenkraam op de markt staat. Nadat we de hele markt hadden afgezocht, besloten we ernaar te vragen. Wat bleek? De marktkramer stond er uitzonderlijk niet die dag! Pech! Wat ik wel vond was een kraam met allerlei exotische kruiden, groenten- en fruitsoorten en een uitzonderlijk groot aanbod verse vis. Ik besloot nog even langs te gaan bij traiteur Saveurs voor hun geweldig lekkere gehaktbroodje. De traiteurwinkel is ondergebracht in wat enkele jaren geleden de grootste fine food market van de Benelux moest worden. Helaas is er niet veel meer over van het prestigieuze project. Er is inmiddels wel een grote Aziatische supermarkt bijgekomen en gelukkig hebben ook enkele andere voedingswinkels er een onderkomen gevonden. Jammer dat MosaeGusto niet van de grond kwam, maar dat weerhoud me niet om deze geweldige stad regelmatig te bezoeken, want in Maastricht valt er altijd wat te beleven. Uiteindelijk heb ik een paddenstoelenmix in de supermarkt gekocht en konden we toch genieten van deze lekkere tagliatelle met paddenstoelen

Misschien lust je deze pasta’s met paddenstoelen ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Kook de tagliatelle al dente in lichtgezouten water.

Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd in plakken. Bak de sjalot en ui in gebruinde boter, voeg de paddenstoelen toe. Doe de rozemarijn en salie erbij en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en giet de room erbij. Laat even inkoken.

Meng de paddenstoelen onder de pasta en werk af met parmezaan en wat rucola.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
wortelsoepje met sinaasappel en wortel
previous
Wortel-sinaasappelsoepje met coquilles
Feestelijk chocoladedessert met kersen
next
Feestelijk chocoladedessert met kersen
wortelsoepje met sinaasappel en wortel
previous
Wortel-sinaasappelsoepje met coquilles
Feestelijk chocoladedessert met kersen
next
Feestelijk chocoladedessert met kersen

Add Your Comment