Ingredients
-
2 stengels citroengras
-
1 stuk gember
-
1 limoen
-
ijsblokjes
-
4 takjes rozemarijn
Directions
[avatar user=”inge” /]
Hoe is kerstmis bevallen? Veel meer gegeten en gedronken dan je eigenlijk wou? Was die laatste kroket er teveel aan of heb je een kater van de wijn?
Wij zijn matig geweest, maar ik ben toch blij dat we het weer achter de rug hebben. Ik heb even geen zin om te koken,want we hebben iets teveel in de keuken gestaan.
Op kerstavond hebben Guy en ik elkaar verwend met heerlijke verfijnde gerechten zoals kreeft met mango, langoustine met venkelroom, coquilles met witloof en hazelnoot en ravioli met langoustines en peultjes.
Kerstdag kwamen mijn ouders eten, dus was het een vegetarisch menu, dat bovendien ook nog suiker- en glutenvrij was en deels lactosevrij. Klinkt dat saai en veel te gezond? Helemaal niet! Het is lekker uitdagend. Ik serveerde als aperitief deze mocktail met gember, limoen en citroengras en daarbij aten we o.a. roggebroodtoastjes met vegan (wortel) zalm of ‘lox’ en mini knolselderijsteak met kruidenvinaigrette en hazelnoot. Als voorgerecht maakte ik aardappelrösti met jonge venkel, gepocheerd ei en vegetarisch spek en als hoofdgerecht veggie wellington met paddenstoelen en kastanjes. En
Guy zorgde voor een luchtige citroencrème met blauwe bessen als dessert. De recepten volgen.
‘s Avonds zag het menu er helemaal anders uit. Je gelooft het misschien niet maar we hebben met de kinderen gefondued. Gewone ordinaire fondue met kant-en-klare sausjes, diepvrieshapjes, aardappelbolletjes en een door de slager samengestelde vleesschotel. Enkel de salade heb ik zelf gemaakt ?
Zoek je nog hapjes voor bij deze mocktail met gember, limoen en citroengras? Kijk dan hier.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Halveer de stengels citroengras en snij de gember en limoen in 4 plakjes. Vul de glazen met een plakje limoen en gember en enkele ijsblokjes. Vul de glazen voor 2/3 met ginger-ale en voor 1/3 met spuitwater. Werk af met het citroengras en een takjes rozemarijn. |