Ingredients
-
2 kipfilets
-
olie om te bakken
-
1 eetlepel rode currypastaof minder als je niet van pikant houdt
-
400 ml kokosroom
-
vissaus
-
1 dikke wortel
-
1 sjalot
-
1/2 broccoli broccoli
-
100 g prinsesboontjes
-
1 blikje waterkastanjes
-
2 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes)
-
1 koffielepel geraspte gember
-
1 koffielepel knoflook
-
1 limoen
-
1 bosje koriander (vers)
-
lente-ui
-
4 porties gestoomde Thaise rijst
Directions
Er is maar één kookcursus die ik ooit gevolgd heb en dat is Thais koken, de rest heb ik mezelf aangeleerd. Ik ben al jong beginnen koken en heb dus heel veel kunnen oefenen 😉 De Thaise keuken was zo’n 20 jaar geleden nog onbekend terrein en het leek me wel leuk om me hierin te verdiepen. Intussen heeft deze heerlijke keuken nog weinig geheimen voor mij. Omdat Guy niet zo’n liefhebber is, maak ik het minder vaak klaar dan ik zou willen. Laatst zette ik toch deze Thaise curry met kip, groenten en waterkastanjes op tafel en hij werd goedgekeurd!
Je kunt je currypasta zelf maken, maar ik vind die van Mae Ploy ook heel lekker, daar heb ik trouwens ook mee leren koken. Je vindt deze curry pasta o.a. bij Aziatische supermarkten, toko’s of online. Alternatieven vind je ook bij AH, Jumbo, Delhaize … Verder heb je ook nog Nam Pla of vissaus (het Thaise zout) en waterkastanjes nodig en als het kan limoenblaadjes, allemaal te koop in de Aziatische of betere supermarkt.
Liefhebber van curries en Aziatische gerechten? Kijk dan hier voor meer inspiratie.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de kip in hapklare blokjes. Snipper de sjalot. Maak de groenten schoon, snij de wortel in plakjes, verdeel de broccoli in kleine roosjes en halveer de boontjes. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak hierin de sjalot, gember en look. Voeg de currypasta toe en laat even meebakken. Voeg de kokosroom toe en roer alles goed om. Voeg de kip, groenten en uitgelekte waterkastanjes toe, alsook de limoenblaadjes en een scheutje vissaus. Schep goed om en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. |
2
Done
|
Proef en voeg eventueel meer vissaus toe. Werk de curry af met het sap van één limoen, grof gesneden lente-ui en verse koriander. Serveer met gestoomde rijst. |