Ingredients
-
1 zakje gemengde sla
-
margarine of boter
-
1 buche zachte geitenkaas
-
1 zoete appel
-
5 sneetjes donker brood
-
1 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
-
1 pakje gerookte spekreepjes
-
1 handjevol hazelnoten
-
1 koffielepel zachte mosterd
-
2 eetlepels appelazijn (cider azijn)
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 koffielepels vloeibare honing
-
1 takje of 1 theelepel tijm
-
naar smaak peper en zout
-
1 lente-ui
Directions
De lente is wel begonnen, maar het is toch nog iets te vroeg voor zomerse salades. Deze klassieker smaakt het hele jaar door. Een lekkere combinatie van zout en zoet, krokant en zacht. Laat het spek weg voor een vegetarische versie. Je kunt uiteraard verse rode biet nemen en die zelf koken.
Steps
1
Done
|
Snij cirkels uit het brood ter grootte van de doorsnede van de buche. Doe hetzelfde met plakjes appel, bewaar de restjes. Rooster de sneetjes brood in een droge koekenpan en zet ze opzij. Wrijf de pan schoon en bak hierin de appelplakjes in wat boter of margarine. |
2
Done
|
Snijd de buche in 10 gelijke plakjes. Plaats de toastjes op een bakplaat, leg hierop de appelschijfjes, vervolgens de geitenkaas en druppel er honing over. Bestrooi met tijm en bak de geitenkaas toastjes tot de kaas kleurt en lichtjes gesmolten is. Bak de spekblokjes in een beetje vetstof. |
3
Done
|
DressingMeng olie, azijn, een lepeltje honing en mosterd tot een vinaigrette en breng op smaak met peper, zout en tijm. |
4
Done
|