Ingredients
-
Pizzarolletjes
-
bladerdeeg, kant-en-klaar
-
tomatenpuree
-
oregano gedroogd
-
parmezaanschilfers
-
zongedroogde tomaatjes op olie
-
zwarte olijven
-
De ansjovisstengels
-
bladerdeeg, kant-en-klaar
-
ansjovispasta
-
De bladerdeegbloemetjes
-
bladerdeeg, kant-en-klaar
-
grof zout
-
pompoenpitten
-
zonnebloempitten
-
uitsteekvormpjes (bloem)
Directions
Ben je nog op zoek naar een hapje voor de feestdagen of een alternatief voor chips? Of wil je zelf soepstengels maken? Met dit eenvoudige recept kan je je bladerdeegzoutjes zelf maken. Ze zijn lekker als aperitiefhapje, maar ook bij een biertje of een glas wijn. Ze zijn gemaakt met kant-en-klaar diepvriesbladerdeeg (vierkante vellen).
Bladerdeegzoutjes zelf maken is kinderspel. Je kunt er trouwens alle kanten mee uit. Het is lekker als er wat zout op zit, maar dat kan ook kaas zijn. Kruiden zoals oregano en rozemarijn doen het goed, maar ook smaakmakers zoals olijven en kappertjes. Wij maken hier pizzarolletjes, ansjovisstengels en bladerdeegbloemetjes met pompoen- en zonnebloempitten. Ik ben benieuwd naar jouw versies.
Tip: Besmeer het bladerdeeg vlak voor het bakken met een beetje melk of een beetje eigeel voor een mooi bruin kleurtje.
Op zoek naar meer lekkere aperitiefhapjes? Kijk dan zeker bij onze Amuses & Finger Food.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De pizzarolletjesVerwarm de oven voor op 200°C. Hak de olijven en de tomaatjes fijn. Besmeer de plakjes bladerdeeg met een dun laagje tomatenpuree. Verdeel hierover de fijngehakte olijven en tomaatjes, strooi en een beetje oregano en parmezaan over. Rol de plakjes op en snij ze in reepjes van ongeveer 1,5 cm en leg deze op een vel bakpapier en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven. |
2
Done
|
De ansjovisstengelsVerwarm de oven voor op 200°C. Smeer enkele streepjes ansjovispasta op de bladerdeegplakjes, snij het deeg in reepjes van ongeveer 1 cm en draai ze in een spiraal. Leg de stengels op een vel bakpapier en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven. |
3
Done
|
BladerdeegbloemetjesVerwarm de oven voor op 200°C. Steek het bladerdeeg uit met behulp van een vormpje, druk in ieder vormpje een pompoenpit en enkele zonnebloempitten en een beetje grof zeezout. Verdeel de bloemtjes over een vel bakpapier en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing in een voorverwarmde oven. |