0 0
Chips van lomo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 lomo
1 snede toastbrood
1 klontje boter
6 zwarte ontpitte olijven
2 soeplepels truffelmayonaise
12 kappertjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chips van lomo

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze chips van lomo is heel makkelijk te maken en een origineel zomers aperitiefhapje. Je kunt alles op voorhand bereiden…

Lomo is een Spaanse worst van het Ibericovarken. Delicaat van smaak en nog lekkerder dan ham. Ik heb het gekocht bij de Delhaize en ter plekke laten snijden in flinterdunne plakjes.

Chips van lomo is heel lekker bij een glaasje Prosecco …

chips van lomo een lekker zomers aperitiefhapje

Kijk bij categorieën voor meer lekkere aperitiefhapjes en amuses. Probeer deze hartige tiramisu van geitenkaas en tomaat ook eens.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via 
Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 100°C. Verdeel de ontpitte olijven over de bakplaat en laat 2 uur drogen. Ze mogen nog een beetje zacht zijn.

2
Done

Zet de heteluchtoven aan op 150°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de lomoplakjes erop. Laat 25 minuten drogen in de oven. Ondertussen laat je de boter smelten in de pan. Snij de korsten van het toastbrood. Snij van het overige brood kleine dobbelsteentjes en bak ze krokant in de boter.

Neem enkele gedroogde zwarte olijven en hak ze fijn.

3
Done

Garneer de chips met telkens 2 kleine toefjes truffelmayonaise uit een spuitzak. (Ook gekocht in de Delhaize.) Doe dit wel wanneer de chips is afgekoeld.

Op het ene toefje leg je een krokant dobbelsteentje en een kappertje en op het andere de crumble van zwarte olijven. Zo valt er niets van de chips af als je ze serveert. Je kunt dit gerust een half uur op voorhand klaar maken.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Frisse salade van venkel en sinaasappel
Gazpacho van avocado
next
Gazpacho van avocado
previous
Frisse salade van venkel en sinaasappel
Gazpacho van avocado
next
Gazpacho van avocado

Add Your Comment