Ingredients
-
12 lomo
-
1 snede toastbrood
-
1 klontje boter
-
6 zwarte ontpitte olijven
-
2 soeplepels truffelmayonaise
-
12 kappertjes
Directions
Deze chips van lomo is heel makkelijk te maken en een origineel zomers aperitiefhapje. Je kunt alles op voorhand bereiden…
Lomo is een Spaanse worst van het Ibericovarken. Delicaat van smaak en nog lekkerder dan ham. Ik heb het gekocht bij de Delhaize en ter plekke laten snijden in flinterdunne plakjes.
Chips van lomo is heel lekker bij een glaasje Prosecco …
Kijk bij categorieën voor meer lekkere aperitiefhapjes en amuses. Probeer deze hartige tiramisu van geitenkaas en tomaat ook eens.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 100°C. Verdeel de ontpitte olijven over de bakplaat en laat 2 uur drogen. Ze mogen nog een beetje zacht zijn. |
2
Done
|
Zet de heteluchtoven aan op 150°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de lomoplakjes erop. Laat 25 minuten drogen in de oven. Ondertussen laat je de boter smelten in de pan. Snij de korsten van het toastbrood. Snij van het overige brood kleine dobbelsteentjes en bak ze krokant in de boter. Neem enkele gedroogde zwarte olijven en hak ze fijn. |
3
Done
|
Garneer de chips met telkens 2 kleine toefjes truffelmayonaise uit een spuitzak. (Ook gekocht in de Delhaize.) Doe dit wel wanneer de chips is afgekoeld. Op het ene toefje leg je een krokant dobbelsteentje en een kappertje en op het andere de crumble van zwarte olijven. Zo valt er niets van de chips af als je ze serveert. Je kunt dit gerust een half uur op voorhand klaar maken. |