0 0
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
16 courgettebloemen
250 g ricotta
250 g verse geitenkaas
1 ei
1 fijngehakt teentje look
3 eetlepels verse kruiden (oregano, marjolein, bieslook, venkel, etc.
peper en zout
olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Courgettebloemen, een heerlijkheid!  Diegenen, die zelf courgettes kweken weten wel dat ik het over die mooie, grote, geel-oranje bloemen heb.  Tot mijn verbazing weten veel (hobby)kwekers niet dat die bloemen nog lekkerder zijn dan de vrucht zelf.  In Italië staan ze in menig restaurant op de menukaart.  Daar worden ze ook, in busseltjes, op de markt verkocht, hetzelfde in Frankrijk.  Je hebt de vrouwelijke bloem, waar uiteindelijk de courgette aangroeit en de mannelijke bloem, die aan een stengel groeit.  Beide bloemen zijn eetbaar. Meestal frituur ik ze in een tempuradeeg of vul ik ze op met groenten, maar ze zijn ook lekker in een salade, een risotto of een omelet. Nu koos ik voor courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas.

Dit recept was een onderdeel van een voorgerecht dat uit 4 kleine gerechtjes bestond, maar de courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas kunnen ook op zichzelf bestaan, eventueel geserveerd met een salade en tomaten.

Tip: Lekker met balsamicosiroop en basilicumolie.

Meer courgette vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Kijk de bloemen één voor één na of er geen insecten inzitten, verwijder de stampers en meeldraden.  De bloemen niet wassen, maar eventueel zachtjes afborstelen. 

2
Done

Meng de ricotta, geitenkaas, het ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout.  Vul de bloemen voorzichtig met het mengsel (eventueel een slagroomspuit gebruiken). 

3
Done

Schik de bloemen op een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°.  Serveer de bloemen warm of koud.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gazpacho van avocado
previous
Gazpacho van avocado
Pita met varkenswangen
next
Pita met varkenswangen
Gazpacho van avocado
previous
Gazpacho van avocado
Pita met varkenswangen
next
Pita met varkenswangen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here