0 0
Pita met varkenswangen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De varkenswangen
12 varkenswangen
1 klontje boter
1 ui
1 groot laurierblad
2 takjes tijm
2 eetlepels ciderazijn (appelazijn)
300 ml kippenbouillon
300 ml runderbouillon
peper
Het overige
1 kleine bloemkool
zout
olijfolie
6 teentjes look
100 ml Griekse yoghurt
2 lente-ui
1 eetlepel mayonaise
4 pitabroodjes
6 opgelegde groene pepertjes
1 handvol rucola

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pita met varkenswangen

Cuisine:

Ingredients

  • De varkenswangen

  • Het overige

Directions

Share

Jullie hadden nog het recept voor de gepimpte pita met varkenswangen tegoed, die ik tijdens de eerste editie van smaalvol(k) maakte. De basis zijn traag gegaarde varkenswangen, bloemkool en pitabroodjes. Probeer bij een Griekse speciaalzaak echte pitabroodjes te kopen, want die zijn veel lekkerder dan de supermarktvarianten. Wij kopen die uit de diepvries. Ze zijn meestal in pakjes van 10 verkrijgbaar. Heel handig om in huis te hebben.

In tegenstelling tot de gewone pitabroodjes, die je normaal vult, kun je deze vouwen. Het beleg zit dus tussen het broodje. Voor deze pita met varkenswangen werden er rondjes uit de broodjes gesneden. De groene pepertjes zijn opgelegde pepertjes, ook verkrijgbaar bij de Griekse of Turkse speciaalzaak.

Voor de dressing gebruik je best Griekse of Turkse yoghurt, die is voller van smaak. Wij maken de onze meestal zelf.

Varkenswangen zijn het beste vlees van het varken. Ze moeten zoals stoofvlees langzaam garen. Je kunt ze ook als basis voor stoverij gebruiken, zoals in dit recept met trappist en peperkoek. Hou er dus rekening mee dat de varkenswangen voor dit recept 4 uur moeten garen. Je kunt dit gerecht makkelijk voorbereiden.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

De varkenswangen

De varkenswangen droog deppen en in een klontje boter aanbakken (in een kookpot bv Le Creuset), zodat ze mooi bruin kleuren. Bestrooi met peper en zout. Snij de ui intussen in halve ringen. Schep de varkenswangen uit de pot en bak de uien glazig in het achtergebleven braadvocht. Doe de varkenswangen terug in de pot en blus met de ciderazijn. Voeg de tijm, laurier en de fonds toe. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat gedurende 4 uur langzaam garen. Controleer af en toe.

2
Done

De dressing

Blancheer de gepelde knoflookteentjes in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Wrijf de look fijn en meng met de Griekse yoghurt, de mayonaise en fijngesneden lente-ui. Breng op smaak met peper en zout.

3
Done

De bloemkool en pitabroodjes

Het volgende kun je voorbereiden. Snij met een ring rondjes uit de pitabroodjes en grill ze in de grillpan. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en blancheer die in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snij de pepertjes in ringen. Was de rucola.

4
Done

Voor het serveren bak je de bloemkoolroosjes goudbruin in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. De pitabroodjes rooster je in een grillpan.

5
Done

Verdeel de bloemkoolroosjes over 4 borden. Schik telkens 3 varkenswangen op de bloemkool. Druppel de dressing erover en werk af met de pepertjes en wat rucola.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
previous
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
zomerse bonensalade
next
Zomerse bonensalade met Italiaans tintje
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
previous
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
zomerse bonensalade
next
Zomerse bonensalade met Italiaans tintje

Add Your Comment