Ingredients
-
1 stokbrood of ciabatta
-
1 aubergine
-
2 gerookte kippers
-
2 eetlepels, gespoelde kappertjes op zout
-
1 citroen
-
olijfolie extra vergine
Directions
Het lijkt een vreemde combinatie, maar aubergines en gerookte vis doen het goed samen. Deze crostini met aubergine en gerookte kipper zijn een lekker hapje tussendoor of een leuke starter van een mediterraan menu. Heel simpel, misschien een tikje te zomers voor de tijd van het jaar, maar een beetje zon tijdens deze sombere herfstdagen kan nooit kwaad.
Misschien lust je deze crostini met sardienen ook wel.
Ik ben dol op gerookte vis, kipper is misschien bij ons Vlamingen iets minder bekend. Het is eigenlijk een soort gerookte haring.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
Steps
1
Done
|
Toast het in stukken gesneden stokbrood. Bak de aubergine plakjes goudbruin in olijfolie, bestrooi met peper en zout en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de kipper, meng met een beetje citroensap, olijfolie, peper en kappertjes. Beleg de crostini met één of twee plakjes aubergine, schik hierop de kipper en werk af met een schijfje citroen. |