Ingredients
-
250 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
180 ml Griekse yoghurt
-
1 theelepel zout
-
3 eetlepels geklaarde boter (ghee) of olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel gehakte peterselie of koriander
Directions
Zelf glutenvrij naanbrood maken is super simpel. Dit Indiase platbrood maak je in geen tijd en met slechts enkele ingrediënten. Je hebt zelfs geen oven nodig. Ik gebruikte zelfrijzende bakmeel zonder gluten van Delhaize en Griekse yoghurt, verder een snuifje zout en bakpoeder. Naanbrood is lekker bij Indiase stoofpotjes, kipgerechten, salades, enz. Beleg je zelfgemaakt glutenvrij naanbrood als een pizza of gebruik het als pitabroodje. Deze naanbroodjes werden bestreken met knoflookolie en gehakte peterselie, maar je kunt ook verse koriander gebruiken of za’atar.
Het deeg is nogal kleverig, smeer je handen daarom best met wat olijfolie in bij rollen en leg ze op een vel bakpapier.
Geen last van gluten? Gebruik dan gewone zelfrijzende bloem.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Meng de yoghurt, het bakpoeder, bakmeel en zout door elkaar tot een kleverig deeg. Laat 15 minuten rusten. Vorm 4 porties en druk deze met de hand plat tot 4 platte broodjes. Omdat het deeg zo kleverig is kan je best je handen inwrijven met olijfolie en ze op een vel bakpapier leggen. |
2
Done
|
Hak de look en kruiden fijn en meng onder de olijfolie of gesmolten boter. Verhit een droge koekenpan en rooster de broodjes aan beide zijden tot ze goudbruin kleuren. Smeer de warme broodjes in met de kruidenboter of -olie. Serveer warm. |