Ingredients
-
2 aubergine
-
olijfolie
-
120 g ricotta
-
120 g verse geitenkaas
-
enkele blaadjes verse basilicum
-
peper en zout
-
enkele kerstomaatjes
Directions
Wat een heerlijk weekend was het! Natuurlijk heeft dit zomerweer er veel mee te maken. Een mens heeft op tijd en stond eens wat zon nodig en alles wat daarbij hoort; fietstochten, barbecue, terrasjes doen, zelfs in de tuin werken wordt plots een aangenaam tijdverdrijf.
Vrijdag belde een vriendin om een terrasje te gaan doen, maar dat werd uiteindelijk thuis terrassen. De barbecue werd aangestoken, enkele flesjes heerlijke wijn werden gekraakt. Later op de avond zaten we bij de terraswarmer en onder een dekentje nog na te genieten. Zaterdagochtend vroeg opgestaan om nog snel wat kleren te strijken, omdat we enkele uren later met een koppel vrienden richting Amsterdam vertrokken. We werden er zoals gewoonlijk joviaal onthaald door mijn vriendin Ger. ’s Middags zaten we al op onze gehuurde fietsen om de stad te ontdekken. Een combinatie van fietsen, slenteren en terrassen, meer moet dat niet zijn. ’s Avonds aten we gezellig, maar niet gastronomisch in Pasta e Basta, een restaurant met een zeer muzikale bedieningen. Het jonge personeel zingt tussen de gangen door klassieke aria’s, bekende jazzsongs, etc. die je kippenvel bezorgen. Na het eten eindigden we in de stamkroeg van Ger en tegen drie uur ’s nachts fietsen we weer naar haar huis. Zondagochtend ontmoetten we elkaar één voor één op het terras met zicht op de polders en in het gezelschap van een jonge zwaan die verdwaald leek. Het is onvoorstelbaar om slechts op enkele minuten van de stad in het groen te zitten. De reigers vliegen op en aan, je ziet schaapjes grazen, hoort kikkers kwaken, schitterend! Na een uitgebreid ontbijt namen we opnieuw de fiets en verkenden we de omgeving om in de late namiddag weer huiswaarts te keren.
Dit gerechtje serveerde ik vrijdag als aperitiefhapje.
Steps
1
Done
|
Snijd de aubergine in de lengte in repen van ca. 5 mm dik. Strijk ze in met wat olijfolie en gril ze kort aan beide zijden in een grillpan of op de barbecue tot ze gaar zijn. Meng in een kom de ricotta met de geitenkaas, de tomatenstukjes en breng op smaak met wat olijfolie, basilicum, peper en zout. Verdeel wat van het kaasmengsel over de reepjes aubergine en rol op. Steek de rolletjes vast met een prikkertje. |