Ingredients
-
100 g gerookte bacon reepjeskan ook met pancetta of spek of vegetarische variant
-
2 witlof
-
150 g kleine oesterzwammen
-
250 à 300 g tagliatelle
-
1 look
-
Parmezaan
-
2 takjes tijm
-
boter of olijfolie
-
200 ml lichte roomof sojaroom
Directions
Pasta staat sowieso één keer per week op tafel. Het is zo veelzijdig en snel klaar. Deze tagliatelle met witlof en oesterzwammen en een beetje bacon, maar dat kan voor een vegetarische versie achterwege gelaten worden, is een lekkere herfstpasta. De oesterzwammen kunnen vervangen worden door champignons of bospaddenstoelen en het witloof door radicchio.
Meer pasta gerechten vind je hier. Eet je glutenvrij? Vervang de gewone pasta door een glutenvrije versie. Wij vinden die van Barilla en Rummo senza glutine lekker.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak het witlof schoon, verwijder de bittere kern en snijd in de lengte in repen. Kijk de oesterzwammen na, verwijder eventueel de taaie steeltjes en snij de grote stukken kleiner. Snij de look fijn. |
2
Done
|
Breng het water aan de kook voor de pasta en voeg zout toe. Neem een wok of een pan en bak hierin in wat boter of olijfolie de bacon reepjes. Voeg het witlof toe, de oesterzwammen en de look. Roerbak tot alles bijna gaar is. Kook intussen de pasta al dente. Voeg de room bij het witlof en laat het geheel inkoken op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en de tijmnaaldjes. |
3
Done
|
Giet de pasta af en doe die bij het witlof en oesterzwammen. Roer goed om en breng indien nodig verder op smaak. Serveer met geraspte parmezaan. |