Ingredients
-
2 kleine uien
-
1 gerookte forelfilets
-
2 gekookte aardappelen
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 koffielepel mierikswortelcrème
-
1 theelepel kappertjes op azijn
-
peper en zout
-
4 takjes verse dille
-
roze peperbolletjes
Directions
Hapjes bedenken is het liefste dat ik doe. Kleine smaakbommen, die er ook nog eens goed uitzien. Vorig weekend schotelde ik mijn gasten deze gebrande ui met een aardappelsalade, mierikswortel, dille en gerookte forel voor.
Meer amuses of hapjes vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Halveer de ongepelde uien. Rooster ze met het snijvlak naar beneden in een beetje olijfolie tot de randjes zwart geblakerd of gebrand zijn. Laat ze afkoelen en haal de pel en het binnenste gedeelte eruit. Hou de 2 buitenste rokken over en gebruik die als kuipje. De rest kan je in een ander gerecht verwerken. |
2
Done
|
Snij de gekookte aardappels in fijne blokje. Meng met kappertjes, mayonaise, 3 takjes gehakte dille, mierikswortelcrème, peper en zout. Voeg eventueel meer mayonaise toe voor een smeuïge aardappelsla. Dit kan tot een dag op voorhand. |
3
Done
|
Vul de kuipjes ui met de aardappelsalade, leg er een stukje gerookte forel op en werk af met de rest van de dille en roze peper. |