0 0
Coquilles met knolselderijpuree en peterselieolie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De Crème
1/2 middelgrote knolselderij
1 kontje boter
150 - 200 ml room
peper en zout
nootmuskaat
De olie
1 bosje bladpeterselie
1 koffielepel bicarbonaat of baking soda
100 ml koolzaadolie
Het overige
1 stuk knolselderij
plantaardige olie
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
1 klontje boter
1 handvol walnoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles met knolselderijpuree en peterselieolie

walnoten en crunch van knolselderij

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • De Crème

  • De olie

  • Het overige

Directions

Share

Als we gasten krijgen dan pakken we graag uit met verfijndere gerechten. Soms ontbreekt de tijd om uren in de keuken te staan, maar gelukkig kan je in weinig tijd toch wat feestelijks op tafel zetten. Knolselderijpuree is in geen tijd gemaakt, je kunt die zelfs een dag op voorhand maken om later op te warmen. Coquilles zijn in enkele minuten gebakken en ook de peterselieolie kan je voorbereiden. Je hebt dus eigenlijk geen excuus om deze Coquilles met knolselderijpuree en peterselieolie niet te maken. 😉

Ik werkte het gerecht af met gehakte walnoten en een crunch van knolselderij. De combinatie van knolselderij, coquilles en walnoten doen het bijzonder goed. Daarnaast heb je het romige van de puree en het krokante van de crunch en de noten.

Misschien lust je deze gegrilde coquilles en prei met vinaigrette ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Schil de knolselderij, snij in grove stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af en pureer (mixer) met boter en room (voeg beetje bij beetje toe) tot een romige puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.

2
Done

Kook de peterselie enkele minuten gaar in water met bicarbonaat (zo blijft hij mooi groen). Giet af, snij grof en mix met de olie. Laat de olie uitlekken in een zeefje. Bewaar de uitgelekte olie tot gebruik.

3
Done

Rasp het restje knolselderij grof, dep droog met keukenpapier en bak in een pan krokant in 2 cm hete olie. Schep het uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
Hak de walnoten grof.

4
Done

Bak de coquilles 2 - 3 minuten in boter. Ze mogen binnenin nog glazig zijn. Verdeel de puree in kommen, druppel er de peterselieolie rond. Schik de coquilles erover en werk af met de walnoten en de crunch van knolselderij

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hapje van gebrande ui, aardappel en forel
previous
Hapje van gebrande ui, aardappel en forel
wafels
next
Wafeltjes van oma Ria
Hapje van gebrande ui, aardappel en forel
previous
Hapje van gebrande ui, aardappel en forel
wafels
next
Wafeltjes van oma Ria

Add Your Comment