Ingredients
-
600 g hertenkalf
-
rode wijn
-
ongezouten boter
-
peper en zout
-
8 - 10 boterraapjes
-
kippen- of groentebouillon
-
De saus
-
olijfolie
-
2 sjalot
-
1/2 koffielepel zwarte peperbollen
-
2 takjes tijm
-
2 laurier
-
1 eetlepel xeresazijn of sherry azijn
-
1 fles rode wijn
-
200 ml wildfond
-
peper en zout
-
ongezouten boter
Directions
Ook dit recept mocht mee verhuizen van mijn oude blog. Het is tijdloos, al kan de presentatie op de foto beter. Ach, het recept dateert van de prille begin periode van mijn eerste blog, nl. 2008.
Mannen houden over het algemeen van een goed stuk vlees. Zelf eet ik nooit rood vlees en al zeker geen wild, maar de liefde van de man gaat door de maag. In de loop der jaren heb ik het mezelf aangeleerd vlees te bereiden zonder het te proeven. Tot nu toe heb ik nooit klachten gehad 😉
Dit hertenkalf met rode wijnsaus en boterraapjes is misschien wel een ideetje voor kerst. Wild doet het altijd goed op feestjes en boterraapjes zijn zo delicaat van smaak dat ze niet misstaan in dit edele gezelschap.
Tip: Serveer met gebakken bospaddenstoelen en aardappelpuree of aardappelkroketjes. Laat het vlees minstens twee uur marineren.
Misschien is deze hertenbiefstuk met chocoladesaus ook wel wat voor jou.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Marineer het vlees enkele uren in rode wijn. Schil de boterraapjes en snijd ze in 4 of in de gewenste vorm. Stoof de raapjes (in een braadpan) even aan in een klontje boter, bestrooi met peper, overgiet ze met bouillon tot ze voor de helft onder staan en laat op een middelmatig vuur koken. Zodra het vocht verdampt is en de raapjes gaar zijn van het vuur nemen. |
2
Done
|
De sausStoof de sjalotten in een beetje olijfolie, voeg tijm, laurier en peperkorrels toe. Blus met de azijn en voeg de rode wijn en fond toe. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte is bekomen. Breng op smaak met peper en zout en monteer met enkele klontjes koude boter. Bak het hertenkalf in een beetje boter en breng op smaak met peper en zout. |