Ingredients
-
250 g kruimige aardappelen
-
250 g spruiten
-
peper en zout
-
1 klont ongezouten boter
-
1 scheut melk
-
naar smaak nootmuskaat
-
1 eidooier
-
4 lamskoteletten
-
olijfolie
-
gedroogde tijm
-
2 eetlepels zachte mosterd
-
100 ml room of sojaroom
-
1 eetlepel honing
Directions
Wij zijn dol op spruiten en meestal worden ze hier beetgaar gestoomd en afgewerkt met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Laatst verwerkte ik een restje tot spruitjesstamppot en serveerde die met lamskoteletten en een zachte mosterdsaus. Een alledaags, maar lekker gerecht, dat erg goed scoort.
Eigenlijk is het mosterdsausje lekker bij veel. Het past bij varkenshaasje, bij vis en natuurlijk bij groenten zoals bloemkool, andere koolsoorten, wortel en natuurlijk spruitjes. Soms vervang ik de mosterd door pickles voor een nog intensere smaak.
Zijn deze lamskoteletten met spruitjesstamppot en zachte mosterdsaus niet jouw ding? Liever een vegetarisch gerecht? Dit stoofpotje met herfstgroenten is een topper!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Breng de geschilde aardappelen aan de kook in water met zout. Maak de spruitjes schoon en stoom (of kook) ze gedurende ca. 10 minuten. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, kruid met peper, zout en muskaatnoot, voeg boter, eidooier en melk toe en stamp tot een fijne puree. Voeg de gestoomde spruitjes erbij en stamp nogmaals tot de spruitjes geplet zijn, maar niet helemaal fijn. |
2
Done
|
Verwarm room met mosterd en honing en breng op smaak met peper en zout en een snuifje gedroogde tijm. |
3
Done
|
Bestrijk de koteletten met olijfolie en bestrooi met gedroogde tijm, peper en zout en grill ze in een hete grillpan. Serveer op voorverwarmde borden. |