0 0
Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g verse zuurkool
6 plakken gekookte ham
1 klontje (plantaardige) boter
2 eetlepels Dijonmosterd
droge witte wijn
150 ml kookroom
peper en zout
1 takje dragon
2 porties aardappelpuree

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hamrolletjes met zuurkool en mosterdsaus. Zo eenvoudig! Waarom ben ik daar niet opgekomen dacht ik toen ik laatst het magazine Delicious doorbladerde en deze hamrolletjes met zuurkool zag staan. Het blijkt in Nederland net zo populair te zijn als de hespenrolletjes met witloof bij ons. Toevallig hadden we nog een restje zuurkool en gekookte ham, dus kon ik het Hollandse gerecht onmiddellijk uitproberen. Er moest alleen nog een sausje bij, vond ik. Het idee om er een mosterdsaus bij te geven was niet veraf, we eten nl. altijd mosterd bij onze zuurkoolstoemp én er zit mosterd bij hotdogs. Het werden hamrolletjes met zuurkool, mosterdsaus en puree. Een heerlijk doordeweeks gerecht.

Weet je dat je zuurkool ook kunt verwerken in salades? (Verse) zuurkool en andere gefermenteerde producten zijn heel goed voor onze darmen. Ze bevatten micro-organismen die de gezonde bacteriën in onze darmen voeden. Gezonde darmen zorgen voor een betere weerstand, minder ontstekingen, een goede darmflora, etc. Kies steeds voor rauwe of verse zuurkool, dus niet uit blik.

Probeer eens zuurkool, veldsla, rode biet, witloof en deze yoghurtdressing te combineren. Het is een lekker en gezond yoghurtdressing.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Doe de zuurkool in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel de zuurkool over de plakken ham en rol op. Verhit een klontje boter of margarine in de pan en bak de rolletjes goudbruin. Blus de pan met een scheutje droge witte wijn en laat die uitkoken zodat het vocht verdampt. Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm.

2
Done

Roer de mosterd in de pan los met opnieuw een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg de room toe. Laat de saus lichtjes inkoken en breng op smaak met peper, eventueel zout en de fijngesneden dragon.

3
Done

Serveer de warme hamrolletjes met de mosterdsaus en puree.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zelfgemaakte visfond
previous
Zelfgemaakte visbouillon
bircher muesli
next
Een gezonde start met Bircher muesli
zelfgemaakte visfond
previous
Zelfgemaakte visbouillon
bircher muesli
next
Een gezonde start met Bircher muesli

Add Your Comment