Ingredients
-
12 schorseneren
-
ongezouten boter
-
room
-
peper en zout
-
1 citroen
-
nootmuskaat
-
vloeibare honing
-
1 takje tijm
-
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
-
1/2 bol look
-
rucola
-
1 handjevol hazelnoten
Directions
Schorseneren behoren, naast andere wortel- en knolgewassen, tot mijn favoriete groenten. Het is een behoorlijke karwij om ze schoon te maken, maar eenmaal dat ze ontdaan zijn van hun zanderige gitzwarte schil krijg je een prachtige roomwitte wortel. Zijn smaak is fijn en leent zich voor verschillende soorten bereidingen. Nochtans maken de meeste mensen schorseneren met witte saus (bechamel). In dit gerecht zijn ze een keer gepureerd en een keer gebakken. Coquilles, schorseneren, knoflook, hazelnoot vormen een mooi harmonieus gerecht.
Voor een vegetarische versie kan je de coquilles vervangen door gebakken kwarteleitjes.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Zet de bol look in een voorverwarmde oven van 200° en laat garen. Knijp de zachte look uit de pel en wrijf fijn met een beetje zout en olijfolie Maak de schorseneren schoon, kook de helft gaar in zoutwater. Snijd de andere helft in stukjes van 1,5 cm en kook ze bijtgaar in zoutwater. Pureer de eerste helft met een klontje boter, een beetje room, peper, zout en nootmuskaat. Bak de stukjes in een beetje boter met wat honing. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper, zout en enkele naaldjes verse tijm. |
2
Done
|
Bak de met peper en zout op smaak gebrachte coquilles kort in boter. Schik de puree over borden, alsook de coquilles en gebakken schorseneren Werk af met de hazelnoot, een beetje van de lookpuree en de rucola. |
3
Done
|
|