Ingredients
-
1 cannelés bakvormIk gebruikte een siliconen vorm van Masrtrad, Isabelle zweerde bij Guy de Marle.
-
25 cl melk
-
1 ei
-
1 eidooier
-
50 g pattiseriebloem
-
125 g bloemsuiker
-
1/2 vanillestokje
-
1 soeplepel rum
-
25 g ongezouten boter
-
Directions
Twee weken geleden verbleven we in de Bordeauxstreek. In de buurt van Saint-Emilion. Isabelle, de geweldige gastvrouw van onze prachtige chambre d’hôte Chateau de Courtebotte, verwende ons elke ochtend met een royaal ontbijt. Wanneer we een week langer zouden verblijven zou ik beslist tien kilo aangekomen zijn. Ze serveerde o.a. zelfgemaakte yoghurt met vanille, vers fruit, kazen, eitjes, broodjes en heerlijke croissants. Nochtans ben ik nooit een liefhebber geweest van deze Franse ontbijtkoek. Het waren beslist de overheerlijke huisgemaakte confituren, die me overtuigd hebben dat een croissant heel lekker kan zijn. Alsof dit nog niet voldoende was, bakte Isabelle elke dag zoete heerlijkheden. Van brownies tot bananencake, zandkoekjes en deze, voor Bordeaux, typische cannelés. Wij namen bij wijze van souvenir Isabelle haar recept mee naar huis en wonder boven wonder is het mij na twee probeersessies gelukt om die van haar te evenaren! Ze zijn overheerlijk!!!
Schrik niet, het beslag is nog dunner dan pannenkoekenbeslag. Het beste resultaat krijg je wanneer je het beslag 12 uur op voorhand in de koelkast laat rusten. Ik heb de tweede keer de hete lucht oven gebruikt en dat leverde het beste resultaat op. Cannelés hebben aan de buitenkant gekarameliseerde korstjes en zijn aan de binnenkant zacht. Ik maakte mini cannelés, die moeten 33 minuten bakken, de grote exemplaren 45 minuten.
Steps
1
Done
|
Het beslag |
2
Done
|
|
3
Done
|
Het bakkenVerwarm de hete lucht oven voor op 210°C. Haal het beslag uit de koelkast en schud de fles. Vul de cannelésvormpjes voor 2/3 met het deeg. Plaats in het midden van de oven. Haal ze er na 33 minuten (of 45 min. bij grotere cannelés). Laat ze tien minuten rusten alvorens ze uit de vorm te halen. |
4
Done
|
2 Comments Hide Comments
hoe krijg je ze heel uit de bakvorm? ik heb de koper kleurige versie aan geschaft. Canneles
Hallo,
De bakvorm die wij gebruiken is van silicone, bovendien zit er boter in het deeg. Het is geen probleem om ze uit de bakvorm te krijgen. Bij twijfel kan je de bakvorm natuurlijk invetten. Veel bakplezier!