Ingredients
-
4 makreelfilets met velof 8 - 12 schoongemaakte sardienen
-
olijfolie
-
5-6 verschillende soorten tomatengele, groene, roze, coeur de beuf, kerstomaat, roma, ...
-
peper en zout
-
1 scheutje witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
100 g prinsesboontjes
-
1 bosje verse kruiden (oregano, marjolein, bieslook, venkel, etc.
-
Jus van lavas
-
30 g lavas
-
30 g gewassen jonge spinazie
-
0,5 dl kippenbouillon
-
10 cl witte wijnazijn of chardonnay azijn
Directions
Makreel leent zich perfect om te barbecueën, het is nl. een vette vis. Combineer hem met tomaten en je hebt een heerlijk zomergerecht. Probeer verschillende soorten en kleuren tomaten te verwerken, dat geeft een mooi en lekker geheel. De jus van lavas maakt dit gerecht compleet. Lavas of maggikruid is zeer uitgesproken van smaak en past perfect bij de makreel en de tomaten.
Steps
1
Done
|
Kook de boontjes in licht gezouten water gaar, maar niet te. Giet ze af en spoel met ijskoud water om het kookproces te stoppen. |
2
Done
|
Maak de lavasjus door de spinazie en lavas te wassen, de stelen verwijderen en samen pureren met de koude bouillon en azijn tot een gladde jus is bekomen. Indien de jus te bitter is kan je het verzachten met een beetje olijfolie. |
3
Done
|
Snijd de gewassen tomaten in vier, verwijder de zaden en snijd de rest in fijne blokjes. Meng alle tomatenblokjes onder elkaar. Breng op smaak met de fijngesneden kruiden, een scheutje azijn, peper en zout. |
4
Done
|
Wrijf de makreel in met een beetje olijfolie, bestrooi met peper en zout. Plaats de vis tussen de een klemrooster en bak 3-4 minuten aan elke kant. |
5
Done
|
Schik intussen de tartaar van tomaat (eventueel met een ring) en de boontjes in een diep bord, schenk de jus van lavas er rond en werk af met de geroosterde makreel. Werk eventueel af met een takje venkelgroen. |