• Home
  • Eieren
  • Linzen met gepocheerd ei en ‘gedroogde’ tomaatjes
0 0
Linzen met gepocheerd ei en ‘gedroogde’ tomaatjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Linzen met gepocheerd ei en ‘gedroogde’ tomaatjes

Directions

Share

Oef, een momentje rust! Twee dagen om even op adem te komen. Detoxen zou geen slecht idee zijn. In elk geval ga je mij de komende dagen niet vaak in de keuken aantreffen. Ik heb eventjes genoeg van eten en kokkerellen. De feestelijkheden begonnen op kerstavond met een delicieus maaltje bij Vivendum in Dilsen Stokkem. Alex Clevers had zich naar mijn mening weer eens overtroffen. Vivendum is één van onze favoriete restaurants in de omgeving en telkens weer eten we daar heerlijk. Kerstdag startten we met een brunch bij mijn ouders en later die dag genoten we van de geweldige kook- en bakkunsten van één van mijn ooms en tantes. Eergisteren schoven onze ouders bij ons aan tafel en gisteren waren dat onze goede vrienden uit Italië. ‘s Middag aten we een uiterst smakelijk koninginnenhapje met frietjes bij Orshof in Neerglabbeek, waarna we op een babyborrel belandden maar de hapjes wijselijk aan ons voorbij lieten gaan. Onze eetmarathon eindigde vanmorgen met een gezellig ontbijt, samen met onze vrienden die intussen hun reis hebben voortgezet. Je hoort het mij niet vaak zeggen, maar … thank god it’s Monday!

Een van de gerechten die ik afgelopen dagen serveerde was kabeljauwhaasje met linzen en chorizo. Een tussengerecht dat ik reeds eerder postte. Omdat de helft van onze gasten vegetarisch was, werd de kabeljauw vervangen door een gepocheerd ei en de chorizo door ovengedroogde tomaatjes. De ontvelde en ontpitte tomatenpartjes bestrooi je met grof zou, oregano en een beetje olijfolie, vervolgens ‘droog’ je ze een uurtje op 100° C. Het gerechtje werd afgewerkt met enkele druppels lekkere olijfolie. Een waardig vegetarisch alternatief voor het visgerecht.

 

 

 

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel
next
Amuses: twee keer gerookte zalm
previous
Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel
next
Amuses: twee keer gerookte zalm

Add Your Comment