• Home
  • Vis
  • Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel
0 0
Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De vis
1 eetlepel fijngesneden gerookte bacon
2 eetlepels geraspte parmezaan
2 eetlepels panko of paneermeel
3 eetlepels gepelde walnoten
enkele takjes bladpeterselie
2 eetlepels olijfolie
ongezouten boter
2 schelvishaasjes
De mousseline
2 eidooiers
125 g ongezouten boter
100 ml Duvel (bier)
citroensap
enkele blaadjes bladpeterselie
peper en zout
De puree
4 - 5 stuks kruimige aardappelen
1 kleine of 1/2 grote knolselderij
1 klontje ongezouten boter
1 scheutje melk
peper en zout
nootmuskaat
De salie
10 blaadjes salie
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel

Cuisine:

Ingredients

  • De vis

  • De mousseline

  • De puree

  • De salie

Directions

Share

Een lekker herfstgerecht met vis. Je kunt dit ook met een andere witte vis maken. De walnoten passen perfect bij de knolselderij. Ik koos voor een mousseline van Duvel, omdat die de nodige bitterheid geeft. Met witte wijn krijg je een zuurdere saus. Wij dronken er uiteraard een Duvel bij.

 

 

 

 

Steps

1
Done

De vis

Verwarm de grill van de oven voor. Doe alles behalve de vis in een hakmolen en maal (niet te) fijn. Dep de visfilets droog, bestrooi ze met peper en zout. Beleg de vis met het mengsel voor het korstje en druk goed aan. Verhit de boter en olie of margarine in een pan en leg de vis erin met het korstje naar boven. Bak ca. 1-2 minuten in de pan en plaats de (ovenvaste) pan onder de gril en bak ca. 4-5 minuten tot het korstje goudbruin ziet en de vis gaar is.

2
Done

De mousseline

Neem een kookpot waar een kom boven past. Vul de kookpot met een flinke bodem water en breng die aan de kook (au bain Marie). Doe de dooiers, Duvel, peper en zout in de kom en klop schuimig. Plaats boven de kookpot, de onderkant van de kom mag het water niet raken. Laat de saus al kloppend indikken, voeg vervolgens druppelsgewijs de gesmolten boter erbij en laat verder indikken. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

3
Done

De puree

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in grove stukken. Kook in gezouten water gaar. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp fijn tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en eventueel zout.

4
Done

De salie

Verhit de olie in een kleine steelpan. Doe de droge salieblaadjes in de hete olie, bak ze krokant, maar laat ze niet donker kleuren. Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
Done

Serveer de puree op voorverwarmde borden, schep de vis er voorzichtig op, geef de saus erbij en werk af met de salieblaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Coquilles, parelgerst, eekhoorntjesbrood en knolselder
Featured Image
next
Linzen met gepocheerd ei en ‘gedroogde’ tomaatjes
previous
Coquilles, parelgerst, eekhoorntjesbrood en knolselder
Featured Image
next
Linzen met gepocheerd ei en ‘gedroogde’ tomaatjes

Add Your Comment