Ingredients
-
2 kabeljauwfilet
-
1 onbehandelde citroen
-
rozemarijn
-
olijfolie
-
peper en zout
-
chermoula
Directions
Sommige recepten op deze blog zijn overgenomen van mijn oude blog omdat ze te lekker zijn om niet te vermelden. Dit is er ook zo eentje.
Deze papillot van kabeljauw serveerde ik met een Noord-Afrikaanse saus op basis van chermoula. Dat is een vismarinade op basis van o.a. ui, look en komijn, in het boek ‘Just Grilling’ van Peter De Clercq verwerkt hij deze marinade tot een saus. Hij voegt er tomatenpulp bij en laat de saus een uur in een oven op 120° sudderen en werk deze af met koriander en peterselie. De kruiding van de vis hield ik eenvoudig, omdat ik er een zeer smaakvolle couscoussalade bij gaf en omdat ik vind dat een goed stuk vis niet veel nodig heeft.
Meer visrecepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Rasp de schil van de citroen en meng die met de fijngehakte naaldjes van de rozemarijn. Snijd de citroen in plakjes, maar zorg er wel voor dat hij op voorhand helemaal gepeld is. Leg in het midden van een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie twee citroenplakjes, daarop één kabeljauwfilet en bestrooi die met peper en zout. Wrijf de vis in met een beetje olijfolie en het citroenschil-rozemarijnmengsel. Vouw de papillot dicht en maak er nog één met het andere stuk kabeljauw. Plaats de papillotten op de grill en laat de vis ca. 5 à 6 minuten garen. Serveer naar keuze met couscoussalade (recept volgt) en gegrilde groene asperges. |