0 0
Tajine van kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 kippenbillen
olijfolie
harissa pittige pasta op basis van piment
2 sjalot
3 raapjes
1 look
ras el hanout
5 gedroogde abrikozen
3 eetlepels geweekte rozijnen
1/2 kopje weekwater van de rozijnen
1 kopje gevogeltefond
peper en zout
De couscous
2 kopjes couscous
2 kopjes kippen- of groentebouillon
olijfolie
zout
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel geroosterde amandelschilfers
3 gedroogde abrikozen
1 eetlepel geweekte rozijnen
enkele muntblaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tajine van kip

Features:
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

  • De couscous

Directions

Share

Deze tajine van kip wel één van mijn favoriete tajine gerechten. Tajine is eigenlijk de benaming van de stoofpot waarin deze gerechten gemaakt worden. Je hebt ze in allerlei materialen, maar een originele tajine is uit aardewerk vervaardigd. Je herkent een tajine aan zijn kegelvormige deksel. Ik gebruik zelf een tajine van Le Creuset.

Probeer ook deze tajine gerechten.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Bestrooi de kippenbillen met een beetje peper en zout en bak ze aan in een wat olie, haal uit de tajine. Doe de harissa, look en sjalotjes in de resterende olie en bak zachtjes, maar laat de look niet aanbraden. Doe de kippenbillen terug in de pan en voeg de raapjes toe, bestrooi met ras el hanout en overgiet met het weekwater van de rozijnen en een beetje kippenfond (tot de pan voor ca. 2 cm met vocht is gevuld). Doe het deksel op de pot en laat op een zacht vuurtje garen. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan is en voeg desnoods nog fond toe. Laat de kip zachtjes garen en doe ongeveer een kwartier voor het opdienen de rozijnen en abrikozen erbij.

2
Done

Doe de couscous met een beetje zout in een kom, voeg het kokende water toe, dek af en laat de korrels wellen. Meng de olijfolie, pijnboompitten, amandelschilfers, abrikozen, rozijnen en munt onder de couscous. Voeg indien te droog nog wat olie toe.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Papillot van kabeljauw met chermoulasaus
previous
Papillot van kabeljauw met chermoulasaus
Carpaccio van rode biet met feta
next
Rode biet carpaccio met feta
Papillot van kabeljauw met chermoulasaus
previous
Papillot van kabeljauw met chermoulasaus
Carpaccio van rode biet met feta
next
Rode biet carpaccio met feta

Add Your Comment