0 0
Pruimencompote met een twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g blauwe pruimen
2 afgestreken eetlepels rietsuiker Als je graag zoet eet kan je meer suiker toevoegen.
1 snuifje gemalen kaneel
4 steranijs (heel)
1/4 citroen
1 klontje margarine of boter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pruimencompote met een twist

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik maakte deze pruimen voor bij een klassiek kalkoengebraad, waarbij ik couscoussalade met gedroogde bloemblaadjes en amandelen serveerde. Eigenlijk kan je deze bereiding ook in desserts verwerken of bij andere vleesbereidingen serveren.

Steps

1
Done

Was de pruimen, snijd ze in de lengte door en verwijder de pitten en snijd de helften nog eens door . Verwarm de oven voor op 180° . Vet een ovenschaal in met boter of margarine en verdeel hierover de pruimenpartjes met de schil naar onderen. Besprenkel met het sap van 1/4 en bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder. Verdeel er de steranijs over en plaats in de oven. Laat ca. 30 minuten garen tot een compote ontstaat. Laat verder afkoelen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zalm op drie manieren
next
Aardappelbrood met een Mediterraan herfsttintje
previous
Zalm op drie manieren
next
Aardappelbrood met een Mediterraan herfsttintje

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here