Ingredients
-
500 g blauwe pruimen
-
2 afgestreken eetlepels rietsuikerAls je graag zoet eet kan je meer suiker toevoegen.
-
1 snuifje gemalen kaneel
-
4 steranijs (heel)
-
1/4 citroen
-
1 klontje margarine of boter
-
Directions
Ik maakte deze pruimen voor bij een klassiek kalkoengebraad, waarbij ik couscoussalade met gedroogde bloemblaadjes en amandelen serveerde. Eigenlijk kan je deze bereiding ook in desserts verwerken of bij andere vleesbereidingen serveren.
Steps
1
Done
|
Was de pruimen, snijd ze in de lengte door en verwijder de pitten en snijd de helften nog eens door . Verwarm de oven voor op 180° . Vet een ovenschaal in met boter of margarine en verdeel hierover de pruimenpartjes met de schil naar onderen. Besprenkel met het sap van 1/4 en bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder. Verdeel er de steranijs over en plaats in de oven. Laat ca. 30 minuten garen tot een compote ontstaat. Laat verder afkoelen. |