Ingredients
-
4 kleine rogvleugels
-
ongezouten boter
-
olijfolie
-
peper en zout
-
500 g kruimige aardappelen
-
500 g flespompoen (butternut)
-
2 teentjes look
-
nootmuskaat
-
melk
-
3 eetlepels kappertjes op azijn
-
1/2 citroen
-
1 preiwit
-
frituurolie
Directions
Rogvleugel is voor mij één van de lekkerste stukjes vis. Vooral klassiek gebakken met kappertjes en hazelnootboter en een lekkere smeuïge aardappelpuree. De puree maakte ik deze keer met pompoen en aardappelen. Als afwerking gebruikte ik een restje prei, dat krokant gebakken werd in olie.
Steps
1
Done
|
De pureeSchil de aardappelen en de pompoen. Verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd beiden in grove stukken en kook gaar in gezouten water en voeg de knoflookteentjes toe (verwijder eerst de groene kiem). Giet de aardappelen en pompoen af. Voeg een klont boter toe, nootmuskaat, peper en eventueel zout en een scheutje melk. Stamp tot een fijne puree. Houd warm. |
2
Done
|
Snijd de gewassen en gedroogde prei in flinterdunne, lange reepjes en frituur ze in delen. Laat uitlekken op keukenpapier. |
3
Done
|
Bestrooi de rogvleugels met peper en zout en bak ze in boter. Draai ze halverwege om. Schep de vleugels voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Voeg de kappertjes toe in de pan en het sap van een halve citroen, laat lichtjes inkoken. |
4
Done
|
Serveer de puree en vis op verwarmde borden, werk af met de prei en de kappertjesboter. |