Ingredients
-
12 middelgrote scampi
-
bosje kervel
-
2 dl olijfolie
-
kerriepoeder (curry)
-
1 dl visfond
-
200 gr glutenvrij pastadeeg
Directions
Dit recept voor scampi’s met kervelpasta en jus van kervel is een goddelijke combinatie. Mits je enige ervaring hebt met pasta zelf te maken is deze bereiding ook helemaal niet zo moeilijk. Trek hier toch gemakkelijk een klein uurtje voor uit als je de pasta zelf maakt. Misschien veel tijd, maar je werk wordt beloond. Heb je geen pastamachine dan kun je ook glutenvrije tagliatelle gebruiken als alternatief of enkele lasagne vellen, leg dan wat plukjes kervel op het bord als afwerking.
Het recept van glutenvrije pasta vind je hier.
Dit recept is relatief eenvoudig, maar wel erg feestelijk. Vervang de scampi eventueel door langoustines. Een ander feestelijk alternatief met kervel is deze zalmtartaar met een slaatje van kervel ook wel.
Wijnsuggestie: Anne de Joyeuese, Ampélosaurus Chardonnay 2018, IGP Pays d’Oc gekocht bij WinePlus. Lees er hier meer over.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Pluk ongeveer 20 mooie takjes uit de bos kervel en leg deze aan de kant. |
2
Done
|
Blancheer de overige gewassen kervel kort in gezouten water en spoel direct af met ijskoud water. Doe dit samen met de olijfolie in een blender of hakmolen. |
3
Done
|
Zet een grote pot gezouten water op het vuur om de pasta in te koken. |
4
Done
|
AfwerkingNeem een diep bord en schep de bodem vol met de kervelpesto-saus. |