0 0
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 middelgrote scampi
bosje kervel
2 dl olijfolie
kerriepoeder (curry)
1 dl visfond
200 gr glutenvrij pastadeeg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Dit recept voor scampi’s met kervelpasta en jus van kervel is een goddelijke combinatie. Mits je enige ervaring hebt met pasta zelf te maken is deze bereiding ook helemaal niet zo moeilijk. Trek hier toch gemakkelijk een klein uurtje voor uit als je de pasta zelf maakt. Misschien veel tijd, maar je werk wordt beloond. Heb je geen pastamachine dan kun je ook glutenvrije tagliatelle gebruiken als alternatief of enkele lasagne vellen, leg dan wat plukjes kervel op het bord als afwerking.

Het recept van glutenvrije pasta vind je hier.

scampi, kervel, pasta

Dit recept is relatief eenvoudig, maar wel erg feestelijk. Vervang de scampi eventueel door langoustines. Een ander feestelijk alternatief met kervel is deze zalmtartaar met een slaatje van kervel ook wel.

Wijnsuggestie: Anne de Joyeuese, Ampélosaurus Chardonnay 2018, IGP Pays d’Oc gekocht bij WinePlus. Lees er hier meer over.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Pluk ongeveer 20 mooie takjes uit de bos kervel en leg deze aan de kant.
Maak het deeg volgens het recept. (zie link hierboven)
Ik gebruikte hiervoor de pastamaker van KitchenAid. Bij glutenvrije pasta plooi je de pasta best niet 3dubbel. Laat hem door de machine voor de eerste keer glijden op stand 1. Dan snij je een deel van de pasta af zodat je plakken krijgt van ongeveer 30 cm lang. Leg nu op de bovenste helft enkele blaadjes kervel en plooi dicht. Zet de machine op stand 2 en laat de pasta hierdoor glijden. Herhaal dit nog één keer op stand 3. Ga voorzichtig te werk!

2
Done

Blancheer de overige gewassen kervel kort in gezouten water en spoel direct af met ijskoud water. Doe dit samen met de olijfolie in een blender of hakmolen.

3
Done

Zet een grote pot gezouten water op het vuur om de pasta in te koken.
Verwarm de visfond op het vuur.
Doe de kervelpesto in een steelpannetje en voeg er een beetje visfond aan toe. Net genoeg totdat je een homogene saus bekomt. Ga er nog even met de staafmixer door. Hou deze warm op een zacht vuurtje.
Pel ondertussen de scampi's en bak ze om en om aan in olijfolie. Kruid ze met kerriepoeder.
Kook de kervelpasta. Glutenvrije pasta heeft niet veel nodig. 4 minuten zijn genoeg om ze beetgaar te krijgen.

4
Done

Afwerking

Neem een diep bord en schep de bodem vol met de kervelpesto-saus.
Leg hier drie scampi's bovenop.
Plaats als laatste een mooi vel kervelpasta in het midden van het bord zodat je de tekening van de kervel in de pasta kunt zien.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tagliatelle
previous
Zelf glutenvrije pasta maken
zelf knoflookolie maken
next
Zelf knoflookolie maken
tagliatelle
previous
Zelf glutenvrije pasta maken
zelf knoflookolie maken
next
Zelf knoflookolie maken

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here