Ingredients
-
250 g zalmfilet
-
olijfolie
-
enkele druppels citroensap
-
1 eetlepel gehakte bieslook
-
1 eetlepel gehakte sjalot
-
peper en zout
-
6 eetlepels mascarpone
-
3 theelepels wasabi
-
8 groene asperges
-
4 takjes verse dille
Directions
Dit is een voorgerechtje dat ik inspireerde op dat van een vriendin, die haar inspiratie dan weer in het restaurant van Lucy en Jimmy vond.
Mijn vriendin had het gemaakt met dunne (zeg maar ‘tagliatelle’) sliertjes gestoomde witte asperge. Heerlijk was het, eigenlijk veel fijner dan dit. De reden waarom ik voor gegrilde groene asperges koos, was omdat het tussengerecht een spaghetti met witte asperges en coquilles was.
Wijntip: Grüner Veltliner, Obere Steigen – Huber
Steps
1
Done
|
Verwijder het onderste, vezelige gedeelte van de asperges. Halveer ze vervolgens zowel in de lengte als in de breedte. Besprenkel de asperges met wat olijfolie. Gril ze kort (ca. 2 à 3 minuten) in een grillpan of op de barbecue. |
2
Done
|
Hak de zalm tot een niet te fijne tartaar. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, bieslook, sjalot, peper en zout en plaats in de koeling tot voor gebruik. Meng de mascarpone met de wasabi. Verdeel de mascarpone met behulp van een ring over de borden, leg hierop de zalmtartaar en schik de asperges er rond, erop of ernaast. Werk af met een takje dille. |