• Home
  • Groenten
  • Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone
0 0
Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
250 g zalmfilet
olijfolie
enkele druppels citroensap
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte sjalot
peper en zout
6 eetlepels mascarpone
3 theelepels wasabi
8 groene asperges
4 takjes verse dille

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zalmtartaar met gegrilde asperges en wasabi mascarpone

Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Dit is een voorgerechtje dat ik inspireerde op dat van een vriendin, die haar inspiratie dan weer in het restaurant van Lucy en Jimmy vond.
Mijn vriendin had het gemaakt met dunne (zeg maar ‘tagliatelle’) sliertjes gestoomde witte asperge. Heerlijk was het, eigenlijk veel fijner dan dit. De reden waarom ik voor gegrilde groene asperges koos, was omdat het tussengerecht een spaghetti met witte asperges en coquilles was.

Wijntip: Grüner Veltliner, Obere Steigen – Huber

Stappen

1
Klaar

Verwijder het onderste, vezelige gedeelte van de asperges. Halveer ze vervolgens zowel in de lengte als in de breedte. Besprenkel de asperges met wat olijfolie. Gril ze kort (ca. 2 à 3 minuten) in een grillpan of op de barbecue.

2
Klaar

Hak de zalm tot een niet te fijne tartaar. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, bieslook, sjalot, peper en zout en plaats in de koeling tot voor gebruik. Meng de mascarpone met de wasabi.  Verdeel de mascarpone met behulp van een ring over de borden, leg hierop de zalmtartaar en schik de asperges er rond, erop of ernaast. Werk af met een takje dille.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Crostini met sardienen
next
Mediterrane vissoep
previous
Crostini met sardienen
next
Mediterrane vissoep

Opmerking toevoegen