Ingredients
-
4 keizersbaarsfiletsof andere stevige witte vis
-
margarine of boter
-
peper en zout
-
8 snijbonen
-
1 look
-
1,5 sjalot
-
250 g erwten
-
250 g - 300 g cantharellenof dooierzwam
-
100 ml droge witte wijn
-
kippenbouillon
-
als bijgerecht aardappelpuree
-
facultatief zwart zout
-
facultatief erwtenscheuten
Directions
Mijn man bracht onlangs vier prachtige keizerbaarsfilets mee van de markt. Mooie witte, stevige visfilets en overheerlijk van smaak. Hij nam ook snijbonen mee, maar ik wou geen alledaags gerechtje op tafel zetten. Daarom kocht ik nog wat verse erwten en dooierzwammetjes (cantharellen) en ging daarmee aan de slag. Het resultaat; een gerechtje dat door het hele gezin enthousiast werd onthaald.
Steps
1
Done
|
Borstel de paddenstoelen schoon, snijd de lelijke plekjes weg. Snijd de te lange steeltjes af en houd apart. Evenals de minder mooie exemplaren, snijd deze samen met de stelen grof. Stoof ze aan in een klontje boter. Laat ca. 5 minuten stoven, doe de wijn en de bouillon erbij en laat tot 1/3 inkoken. Mix het geheel en wrijf door een zeef, zodat er een dikke jus overblijft. Voeg hier eventueel een scheutje room bij en breng op smaak met peper en zout. De rest van de schoongemaakte paddenstoelen samen met een geperst teentje look bakken in wat boter. |
2
Done
|
Kook de erwten gaar in gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht om de erwten samen met een klont boter te pureren tot een gladde puree. Wrijf door een zeef en doe de puree in een spuitflesje. |
3
Done
|
Kook de fijngesneden snijbonen gaar in gezouten water en giet ze af. Stoof ½ fijngesneden sjalot aan in een klontje boter en voeg de boontjes toe en houd warm. Bestrooi de visfilets met peper en een beetje zout en bak ze in boter of margarine. |
4
Done
|
Dresseer het bord, werk af met het zwarte zout en een erwtenscheut en serveer de paddenstoelenjus er apart bij. |