• Home
  • Groenten
  • Keizerbaars, snijboontjes, erwtenpuree en cantharellen en paddenstoelenjus
0 0
Keizerbaars, snijboontjes, erwtenpuree en cantharellen en paddenstoelenjus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 keizersbaarsfilets of andere stevige witte vis
margarine of boter
peper en zout
8 snijbonen
1 look
1,5 sjalot
250 g erwten
250 g - 300 g cantharellen of dooierzwam
100 ml droge witte wijn
kippenbouillon
als bijgerecht aardappelpuree
facultatief zwart zout
facultatief erwtenscheuten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Keizerbaars, snijboontjes, erwtenpuree en cantharellen en paddenstoelenjus

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Mijn man bracht onlangs vier prachtige keizerbaarsfilets mee van de markt. Mooie witte, stevige visfilets en overheerlijk van smaak. Hij nam ook snijbonen mee, maar ik wou geen alledaags gerechtje op tafel zetten. Daarom kocht ik nog wat verse erwten en dooierzwammetjes (cantharellen) en ging daarmee aan de slag. Het resultaat; een gerechtje dat door het hele gezin enthousiast werd onthaald.

 

 

 

 

Steps

1
Done

Borstel de paddenstoelen schoon, snijd de lelijke plekjes weg. Snijd de te lange steeltjes af en houd apart. Evenals de minder mooie exemplaren, snijd deze samen met de stelen grof. Stoof ze aan in een klontje boter. Laat ca. 5 minuten stoven, doe de wijn en de bouillon erbij en laat tot 1/3 inkoken. Mix het geheel en wrijf door een zeef, zodat er een dikke jus overblijft. Voeg hier eventueel een scheutje room bij en breng op smaak met peper en zout.  De rest van de schoongemaakte paddenstoelen samen met een geperst teentje look bakken in wat boter.

2
Done

Kook de erwten gaar in gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht om de erwten samen met een klont boter te pureren tot een gladde puree. Wrijf door een zeef en doe de puree in een spuitflesje.

3
Done

Kook de fijngesneden snijbonen gaar in gezouten water en giet ze af. Stoof ½ fijngesneden sjalot aan in een klontje boter en voeg de boontjes toe en houd warm. Bestrooi de visfilets met peper en een beetje zout en bak ze in boter of margarine.

4
Done

Dresseer het bord, werk af met het zwarte zout en een erwtenscheut en serveer de paddenstoelenjus er apart bij.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Fusilli met mosselen en groentjes
next
Lamfilet met aardappelen en groenten uit de oven
previous
Fusilli met mosselen en groentjes
next
Lamfilet met aardappelen en groenten uit de oven

Add Your Comment