• Home
  • Groenten
  • Lamfilet met aardappelen en groenten uit de oven
0 0
Lamfilet met aardappelen en groenten uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamfilet met aardappelen en groenten uit de oven

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Als je maar voor 2 kookt, heb je vaak groenten over. Zeker als je enkele soorten op tafel wilt zetten of als je een gerechtje hebt gemaakt waarin er verschillende soorten verwerkt zijn. Begin vorige week kocht ik een courgette, een bakje trostomaatjes, een bussel prei, een venkelknol, een ijsberg sla, een komkommer en drie wortelen. Daar zou ik het de rest van de week mee doen.

Maandag maakte ik de fusili met mosselen, venkel, courgette, wortel, prei en tomaatjes. Woensdag dit gerecht met de rest van de courgette, venkel en tomaatjes. Donderdag kwam er een Aziatisch getinte maaltijdsoep op tafel, waarin ik een wortel, prei, een stuk komkommer en de ijsbergsla verwerkte. Het waren drie verschillende gerechten met elk een eigen smaak en NO FOOD WASTE.

 

 

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 220°. Verdeel de aardappelen over één kant van een bakplaat en de courgette en venkel over de andere kant. Besprenkel met war olijfolie (niet teveel, maar ook niet te weinig) en ga met de handen even door de aardappelen en groenten zodat de olie goed verdeeld is. Verdeel de takjes rozemarijn over de aardappelen en de look over de groenten. Plaats de bakplaat in de oven en laat ca. 20 à 30 minuten ‘garen’. De aardappelen zullen een licht krokant korstje krijgen. Voeg een viertal minuten voor het einde de tomaatjes bij de groenten. Bestrooi voor het opdienen met fleur de sel of grof zeezout.

2
Done

Bestrooi de lamfilets met peper en zout en bak of grill ze naar keuze.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Keizerbaars, snijboontjes, erwtenpuree en cantharellen en paddenstoelenjus
next
Zalm op drie manieren
previous
Keizerbaars, snijboontjes, erwtenpuree en cantharellen en paddenstoelenjus
next
Zalm op drie manieren

Add Your Comment