Ingredients
-
20 witte asperges
-
4 schelvishaasjes
-
120 g + een beetje om te bakken ongezouten boter
-
lamsoorzilte zeegroente te koop bij vishandel of -afdeling
-
4 eetlepels geroosterde amandelschilfers
-
peper en zout
-
3 eidooiers
-
3 eetlepels water
-
citroensap
Directions
Zoals je merkt staan er weer asperges op het menu en zolang het seizoen loopt, blijf ik ervan genieten. Vandaag serveer ik ze met een klassieke Hollandaisesaus en in het gezelschap van schelvis, geroerbakte lamsoor en grof gemalen, geroosterde amandelen. Met een gekookt aardappeltje of aardappelpuree vormt dit een lekker hoofdgerecht.
Steps
1
Done
|
Verwijder de vezelige uiteinden van de asperges en schil ze. Stoom de asperges beetgaar. Bak de met peper en zout gekruide vis in een klontje boter. Roerbak de lamsoor in een beetje boter of olijfolie en breng op smaak met peper (deze groente smaakt op zich al zout). |
2
Done
|
Klop de eidooiers met het water los in een kom die past op een kookpot, zodat je de saus au bain-marie kunt maken. Klop de dooiers vervolgens au bain-marie tot een luchtige sabayon. Voeg daarna beetje voor beetje de gesmolten boter toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. |
3
Done
|
Schik de asperges, vis, lamsoor op verwarmde borden, werk af met de saus en de amandelen. |