Ingredients
-
4 rijstvellen
-
100 g rijstnoedels
-
8 blaadjes kropsla
-
12 gekookte roze garnalen
-
1/2 avocado
-
1/2 granny smith appel
-
enkele blaadjes muntblaadjes
-
enkele takjes koriander (vers)
-
1 stukje rode chilipeper
-
koolzaadolie
-
1/2 eetlepel rijstazijn
-
vissaus
-
palmsuikermag ook gewone suiker zijn
-
12 gamba's
-
1 koffielepel geraspte look
-
1 koffielepel geraspte gemberwortel (vers)
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel fijngehakt citroengras
-
3 eetlepels ongezouten, geroosterde pinda's
-
3 eetlepels limoensap
-
Directions
Dit voorgerecht met Thaise invloeden zit boordevol smaak. Een beetje pittig, maar ook heel fris.
Steps
1
Done
|
Snijd de ruggen in van de ongepelde gamba’s en verwijder het darmkanaal. Meng alle overige ingrediënten onder elkaar en borstel de gamba’s hier grondig mee in. Laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast. |
2
Done
|
Plaats de gamba’s op een bakplaat en grill ze 3-4 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn, maar niet uitgedroogd. |
3
Done
|
Rooster de pinda’s kort in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn of verkruimel ze in een vijzel. Meng met 2 tl suiker, 2 el vissaus, 2 el limoensap, 1 kleine stukje chilipeper (fijngesneden) en 1 tl fijgensneden munt of koriander tot een dressing |
4
Done
|
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking (ca. 3 minuten), giet ze af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Snijd de avocado en appel in fijne blokjes. Halveer de garnalen. Snijd de koriander en munt grof. Meng de rijstnoedels met garnalen, appel, avocado en breng op smaak met de olie, azijn, vissaus en palmsuiker, chili. Week de rijstvellen één voor één, bekleed ze met 1 à 2 slabladen en vul met de noedelsalade. Rol vervolgens op door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en daarna van onder naar boven een strakke rol te vormen. Snijd ze voor het opdienen in 2. |
5
Done
|
Leg op ieder bord twee halve lenterollen en 3 gamba’s, werk af met de dressing en pinda’s. |