Ingredients
-
1/2 bussel witte asperges
-
1/2 bussel groene asperges
-
4 takjes verse dille
-
2 zalmfilet
-
4 plakjes gerookte zalm
-
zure room
-
1/2 citroen
-
olijfolie
-
koolzaadolie
-
1 blokje kippenbouillon
-
peper en zout
-
ongezouten boter
Directions
Steps
1
Done
|
Schil de witte asperges, snijd de vezelige uiteinden weg en kook of stoom ze gaar. Snijd vezelige uiteinden weg bij de groene asperges en halveer ze in de lengte. Verhit een licht ingevette grilpan en gril de asperges kort aan beiden zijden. Blancheer de helft van de dilleblaadjes. Giet ze af en mix ze zo fijn mogelijk met de koolzaadolie, een beetje citroensap, peper en zout. Verwarm de zure room lichtjes en breng op smaak met bouillonpoeder, peper, zout, een beetje citroensap en de overige fijngehakte dille. |
2
Done
|
Schik de witte asperges aan één kant van het bord, leg hierop de gebakken zalm en werk af met de zure room. Leg aan de andere kant de groene asperges, leg hierop een rolletje gerookte zalm en werk af met de dille olie. |