Ingredients
-
6 krieltjes
-
2 eetlepels Olijfolie
-
naar keuze Italiaanse kruidenEen kruidenmix met o.a. oregano, chili ...
-
2 (ca. 200 g elk) Baby zeeduivel
-
8 plakken prosciuttoParmaham, San Daniele, Ganda ....
-
250 g Diepvrieserwten
-
ca. 6 blaadjes Munt
-
1 klontje boter
-
1 scheutje lichte room
-
4 eetlepels PancoPanko is Japans broodkruim
-
enkele takjes ZeevenkelKan vervangen worden door zeekraal
-
Peper
-
zout
-
Kruiden voor de afwerking
-
1 SatéprikkerLiefst een metalen
Directions
Vandaag staat er baby zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen op het menu. Zeeduivel, ook gekend als lotte en staartvis heeft vast wit vlees en is erg geschikt om bv. op de BBQ te bereiden. In dit recept draai ik de filets in een jasje van prosciutto. Dat was jaren geleden dankzij Jamie Oliver erg populair. Om het zoute van de ham te compenseren heb ik voor erwtjes gekozen, die zijn een beetje zoet. Als aardappelbereiding koos ik voor hasselback aardappelen. Dat zijn aardappeltjes, die aan één kant ingesneden (zie video youtube) zijn en in de oven gegaard worden. Het voordeel van dit recept is, dat we de vis samen met de aardappelen in de oven garen.
De blaadjes en kruiden, die ik als afwerking heb gebruikt komen uit de tuin. Zeevenkel bijvoorbeeld, kan je vervangen door een beetje zeekraal. Voor de rest zie je mosterdblad, rode amarantscheutjes en bronzen venkel. Afwerken kan ook met enkele blaadjes waterkers, rucola of peterselie.
Misschien heb je meer zin in een snelle maaltijdsoep met vis.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De Hasselback aardappelenVerwarm de oven voor op 200 °. Was de krieltjes en droog ze. Om te voorkomen dat we de aardappelen te ver insnijden prikken we een satéprikker in de aardappel. Doe dit in de lengte en iets onder het middelpunt. Snijd vervolgens de aardappel kort achter elkaar in. Je zult niet verder geraken dan de prikker. (video, zie link bovenaan). Wrijf de aardappelen royaal in met olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Verdeel ze over een, met olie ingevette bakplaat of op een vel keukenpapier. Houd er rekening mee dat de vis op dezelfde plaat komt te liggen. |
2
Done
|
De visDep de vis droog en snijd met een scherp mes langs de graat, zodat er telkens 2 filets ontstaan. Leg 4 plakken ham op een snijplank en laat ze een beetje overlappen. Bestrooi de visfilets met peper en zout en leg de ene met de smalle kant naar rechts en de andere ernaast met de smalle kant naar links. Rol de vis stevig in de ham. Leg ze bij de aardappelen. Druppel er wat olijfolie over en bak vis en aardappeltjes gaar in ca. 20 minuten. |
3
Done
|
De erwtencrèmeKook de erwtjes kort in gezouten water. Giet af, hou 2 eetlepels apart voor de afwerking en doe de rest in een mixer of maatbeker. Voeg de boter, room, peper en fijngesneden munt toe. Mix tot een gladde saus (niet te dik). Wrijf door een zeef en breng eventueel op smaak met extra peper en zout. |
4
Done
|
Pankokruim & zeevenkelWas en droog de kruiden. Spoel de zeevenkel en blancheer kort, houd warm. Bak de panko goudbruin in een beetje boter of olie en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. en wat grof zout. |
5
Done
|
AfwerkingSnijd de vis in gelijke stukken. Verdeel de erwtencrème over 2 diepe (verwarmde) borden, schik de vis en de aardappelen erbij en werk af met de erwtjes, zeevenkel, panko en kruiden. |